Connect with us

Laptop

TechNetKlub

Több mint négy éve alakult meg Magyarországon a TechNetKlub, az informatikai szakemberek online találkozóhelye.

A weboldalon a Microsoft termékekkel kapcsolatos kérdésekre, problémákra kaphatnak választ az érdeklődők. A TechNetKlub – mely mára már közel háromezer tagot számlál – az idők folyamán jelentős szaktudást halmozott fel, így az online információs bázis az informatikai közösség egyik fő információforrása lett. A Microsoft Magyarország felismerte e fórum jelentőségét, és szakmai és infrastrukturális támogatást nyújtva 2004. februárjában felkarolta az önszerveződő közösséget.

A TechNetKlub.hu internetes oldalán a közösség szakértői gyors és hatékony választ adnak bármilyen Microsoft-megoldással kapcsolatban felmerült szakmai kérdésre. A tagok egy webes fórumon, a http://www.technetklub.hu oldalon, és egy ehhez kapcsolódó levelezőlistán kommunikálnak egymással. Az egyes témacsoportoknak külön-külön felelősei vannak, akik a beérkezett kérdések szinte 100%-át 24 órán belül megválaszolják.

A Microsoft Magyarország 2003-ban úgy határozott, hogy felkarolja a Klub legtehetségesebb hozzászólóit, akik folyamatos szakmai továbbképzéseken vehetnek részt, meghívást kapnak külföldi előadásokra, és a Microsoft TechNet, háromezer példányban terjesztett szakújságban publikálhatnak. A kiemelt klubtagok jogosultak az Microsoft MVP (azaz Most Valuable Person) címének használatára is. A hazai MVP-k köre jelenleg 8 főből áll, amely a félévente esedékes jelölések révén bővül új tagokkal, ez év végére várhatóan 5 új MVP cím kerül kiosztásra.

A klub tagjainak lehetősége van a személyes tapasztalatcserére is a TechNet Lurdy-házban megrendezett előadásain. Az eseménysorozat évi 10-15 szakmai előadását körülbelül 500 fő követi figyelemmel minden egyes alkalommal. A 2004 őszi TechNet-előadások szeptemberben indultak újra, két hetes periódusokban év végéig összesen öt szemináriumra kerül sor. Az előadásokról, azok tematikájáról bővebb információ a http://www.microsoft.com/hun/technet/ címen található.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom