Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftvergyárak: a szoftverfejlesztés jövője

Laptop

Szoftvergyárak: a szoftverfejlesztés jövője

A terület-specifikus nyelvek egy tágabb szoftveripari kezdeményezés részei, amely a Software Factories (Szoftvergyárak) nevet viseli.

Bár a szoftvergyárak teljes megvalósítása még évekig váratni fog magára, a Microsoft és szoftveripari partnerei a Visual Studio 2005 Team Systemet kiegészítő testre szabható eszközöket, folyamatokat és architektúrákat készíthetnek. Ezek az egyéni kiegészítők (gyűjtőnéven a „szoftvergyárak”) leegyszerűsítik a fejlesztési folyamatokat, így a szervezetek a problématerületek sajátos üzleti és technikai aspektusaira összpontosíthatnak.

Napjainkban a fejlesztőcégek általános célú eszközökkel, eseti eljárásokkal és egyéni architektúrákkal építik fel az alkalmazásokat – ez a módszer azonban egyrészt időpazarló, másrészt hibalehetőségeket is rejt magában. A „szoftvergyárak” azzal kecsegtetnek, hogy a fejlesztési életciklus átszabásának köszönhetően gyorsan lehet majd egyéni alkalmazásokat fejleszteni az egyes vertikális és horizontális üzleti területekre. A szoftvergyárak fokozzák a gépies rutinfeladatok automatizáltságát, felszabadítják a fejlesztőket, akik így a szoftverfejlesztés kreatívabb aspektusaira összpontosíthatnak.

„A szoftvergyártás fejlődéséből fakadóan ügyfeleink azt igénylik, hogy gyorsabban és olcsóbban fejlesszünk ki részükre meghatározott típusú, az üzleti szükségleteikhez igazított alkalmazásokat, például az egészségügyi ellátáshoz hasonló vertikális piacokon vagy az ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM) területén” – fejtette ki S. Somasegar, a Microsoft fejlesztői divíziójának alelnöke. „A Microsoft Visual Studio 2005 Team System beépített bővíthetősége és testreszabhatósága, illetve a hozzá kapcsolódó ökoszisztéma közösen egyszerűbb, szoftvergyárakra épülő jövőt vázol fel az alkalmazásfejlesztés számára.”

„A Siemens és a Microsoft ugyanúgy a szakterület-specifikus fejlesztésben látja a jövőt. Bízunk benne, hogy jelentős mértékben javítani fogja a szoftverfejlesztés hatékonyságát, hiszen sokkal könnyebb lesz újrafelhasználni a modelleket. Az objektumorientált elemzésre és tervezésre készült létező modellezőeszközök nem nyújtanak hatékony megoldást a szakterületek sajátos üzleti szükségleteire” – vélekedett Reinhold Achatz, a Siemens vállalati technológiai alelnöke. „Úgy véljük, hogy a Visual Studio Team System megkönnyíti a szoftvergyárak megtervezését, testre szabását és specializálását, ami fokozza majd a gyógyászati célú szoftverek gyártásának termelékenységét.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés