Connect with us

Szoftvergyárak: a szoftverfejlesztés jövője

Laptop

Szoftvergyárak: a szoftverfejlesztés jövője

A terület-specifikus nyelvek egy tágabb szoftveripari kezdeményezés részei, amely a Software Factories (Szoftvergyárak) nevet viseli.

Bár a szoftvergyárak teljes megvalósítása még évekig váratni fog magára, a Microsoft és szoftveripari partnerei a Visual Studio 2005 Team Systemet kiegészítő testre szabható eszközöket, folyamatokat és architektúrákat készíthetnek. Ezek az egyéni kiegészítők (gyűjtőnéven a „szoftvergyárak”) leegyszerűsítik a fejlesztési folyamatokat, így a szervezetek a problématerületek sajátos üzleti és technikai aspektusaira összpontosíthatnak.

Napjainkban a fejlesztőcégek általános célú eszközökkel, eseti eljárásokkal és egyéni architektúrákkal építik fel az alkalmazásokat – ez a módszer azonban egyrészt időpazarló, másrészt hibalehetőségeket is rejt magában. A „szoftvergyárak” azzal kecsegtetnek, hogy a fejlesztési életciklus átszabásának köszönhetően gyorsan lehet majd egyéni alkalmazásokat fejleszteni az egyes vertikális és horizontális üzleti területekre. A szoftvergyárak fokozzák a gépies rutinfeladatok automatizáltságát, felszabadítják a fejlesztőket, akik így a szoftverfejlesztés kreatívabb aspektusaira összpontosíthatnak.

„A szoftvergyártás fejlődéséből fakadóan ügyfeleink azt igénylik, hogy gyorsabban és olcsóbban fejlesszünk ki részükre meghatározott típusú, az üzleti szükségleteikhez igazított alkalmazásokat, például az egészségügyi ellátáshoz hasonló vertikális piacokon vagy az ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM) területén” – fejtette ki S. Somasegar, a Microsoft fejlesztői divíziójának alelnöke. „A Microsoft Visual Studio 2005 Team System beépített bővíthetősége és testreszabhatósága, illetve a hozzá kapcsolódó ökoszisztéma közösen egyszerűbb, szoftvergyárakra épülő jövőt vázol fel az alkalmazásfejlesztés számára.”

„A Siemens és a Microsoft ugyanúgy a szakterület-specifikus fejlesztésben látja a jövőt. Bízunk benne, hogy jelentős mértékben javítani fogja a szoftverfejlesztés hatékonyságát, hiszen sokkal könnyebb lesz újrafelhasználni a modelleket. Az objektumorientált elemzésre és tervezésre készült létező modellezőeszközök nem nyújtanak hatékony megoldást a szakterületek sajátos üzleti szükségleteire” – vélekedett Reinhold Achatz, a Siemens vállalati technológiai alelnöke. „Úgy véljük, hogy a Visual Studio Team System megkönnyíti a szoftvergyárak megtervezését, testre szabását és specializálását, ami fokozza majd a gyógyászati célú szoftverek gyártásának termelékenységét.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő