Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell – Microsoft megállapodás a trösztellenes keresetek ügyében

Laptop

Novell – Microsoft megállapodás a trösztellenes keresetek ügyében

A Novell lemond a Netware-rel kapcsolatos trösztellenes keresetéről, és visszavonul az Európai Bizottság Microsoft ügyében folyó eljárásában való részvételtől.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy megállapodott a Novell-el a NetWare-rel, és a vállalat tulajdonában lévő összes egyéb termékkel és vállalkozással összefüggő trösztellenes követelésekkel kapcsolatban.

A Novell a szerződés szerint lemond a fenti termékekre vonatkozó trösztellenes igényeiről, valamint a továbbiakban eláll az Európai Bizottság Microsoft ügyében folyó eljárásában való részvételtől. A Novell azt is vállalta, hogy nem vesz részt Microsoftnak a Bizottság március 24-i döntésével szembeni fellebbezésével kapcsolatos eljárásban.

A megállapodás értelmében a Microsoft a Novell számára 536 millió dollárt fizet, és ezzel együtt lemond a NetWare termékre vonatkozó trösztellenes keresetek miatt kötelező válaszköveteléseiről. A felek megegyeztek abban is, hogy a Microsoft nem köteles technológiájának vagy szellemi tulajdonjogainak licencét megosztani a Novell-lel, illetve, hogy a megállapodás nem jelenti bármiféle helytelen magatartás elismerését a Microsoft részéről.

„Az elmúlt két év során folyamatos erőfeszítéseket tettünk, hogy iparági partnereinkkel és versenytársainkkal konstruktívabb viszonyt alakítsunk ki” – közölte Brad Smith, a Microsoft főtanácsosa és alelnöke. „A Netware-rel kapcsolatos mai megegyezés ezeknek az erőfeszítéseknek eredményeképpen jött létre, azt a nyílt párbeszédet tükrözi, amelyet a vállalatok az ügy kezelése, illetve megoldása érdekében kialakítottak. A WordPerfect-hez kapcsolódó követelések kapcsán nem sikerült az általunk megfelelőnek tekinthető módon megegyeznünk, kész vagyunk a bírósághoz fordulni a megoldás érdekében.”

Mindemellett mindkét fél fenntartja a jogot, hogy korábbi vagy a jövőbeli szabadalmi követeléseknek is peres úton próbáljon érvényt szerezni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés