Connect with us

Novell – Microsoft megállapodás a trösztellenes keresetek ügyében

Laptop

Novell – Microsoft megállapodás a trösztellenes keresetek ügyében

A Novell lemond a Netware-rel kapcsolatos trösztellenes keresetéről, és visszavonul az Európai Bizottság Microsoft ügyében folyó eljárásában való részvételtől.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy megállapodott a Novell-el a NetWare-rel, és a vállalat tulajdonában lévő összes egyéb termékkel és vállalkozással összefüggő trösztellenes követelésekkel kapcsolatban.

A Novell a szerződés szerint lemond a fenti termékekre vonatkozó trösztellenes igényeiről, valamint a továbbiakban eláll az Európai Bizottság Microsoft ügyében folyó eljárásában való részvételtől. A Novell azt is vállalta, hogy nem vesz részt Microsoftnak a Bizottság március 24-i döntésével szembeni fellebbezésével kapcsolatos eljárásban.

A megállapodás értelmében a Microsoft a Novell számára 536 millió dollárt fizet, és ezzel együtt lemond a NetWare termékre vonatkozó trösztellenes keresetek miatt kötelező válaszköveteléseiről. A felek megegyeztek abban is, hogy a Microsoft nem köteles technológiájának vagy szellemi tulajdonjogainak licencét megosztani a Novell-lel, illetve, hogy a megállapodás nem jelenti bármiféle helytelen magatartás elismerését a Microsoft részéről.

„Az elmúlt két év során folyamatos erőfeszítéseket tettünk, hogy iparági partnereinkkel és versenytársainkkal konstruktívabb viszonyt alakítsunk ki” – közölte Brad Smith, a Microsoft főtanácsosa és alelnöke. „A Netware-rel kapcsolatos mai megegyezés ezeknek az erőfeszítéseknek eredményeképpen jött létre, azt a nyílt párbeszédet tükrözi, amelyet a vállalatok az ügy kezelése, illetve megoldása érdekében kialakítottak. A WordPerfect-hez kapcsolódó követelések kapcsán nem sikerült az általunk megfelelőnek tekinthető módon megegyeznünk, kész vagyunk a bírósághoz fordulni a megoldás érdekében.”

Mindemellett mindkét fél fenntartja a jogot, hogy korábbi vagy a jövőbeli szabadalmi követeléseknek is peres úton próbáljon érvényt szerezni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom