Connect with us

technokrata

Még zöldebb Oki: megkezdődött a színes festékkazetták és fényhengerek becserélése

Laptop

Még zöldebb Oki: megkezdődött a színes festékkazetták és fényhengerek becserélése

2004. november 25-től a típustól függően nettó 500-2.000 forintos kedvezménnyel vásárolhat színes festékporos kazettát illetve színes fényhengert az a felhasználó, aki Oki LED-nyomtatójának kiürült, illetve használt színes kellékét visszaviszi a kijelölt kereskedőkhöz.

Ezzel a lépéssel az Oki Systems (Magyarország) Kft. a régióban elsőként hazánkban terjeszti ki környezetvédelmi politikájának ezt az elemét.

Az üres színes festékkazettákért, illetve használt fényhengerekért járó kedvezmény pénzre nem váltható; a rendszer betétdíjként működik, így minden egyes új kellékanyag árába egy használt példány becserélési ára számolható el. Az Oki a betétdíjas rendszer mellett, a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva bármilyen egyéb elhasznált saját gyártású kellékanyagot is visszavesz. A kezdményezéshez az Oki partnerkereskedői önállóan, kötelezettség nélkül csatlakozhatnak, számuk jelenleg 30 és folyamatosan növekszik.

˝Mindenképpen újszerű lépés ez, még akkor is, ha hasonló létezik már a magyar piacon. A visszagyűjtési rendszert hosszú távra tervezzük, és nagyon örülnénk, ha a környezetvédelem érdekében minél több vásárlónk élne ezzel a lehetőséggel. Az Európai Unióban a festékkazetták és hengerek visszagyűjtési aránya 10 százalék körüli. Látva azonban a szelektív hulladékgyűjtéshez és más környezetvédelmi projekthez való nagyon pozitív hazai hozzáállást, bízunk benne, hogy ennél jóval magasabb arányról számolhatunk majd be˝ – nyilatkozta Érdi-Krausz Gábor, az Oki Sytems (Magyarország) ügyvezető igazgatója.

˝A visszagyűjtésnek a nyilvánvaló környezetvédelmi haszna mellett van egy pozitív márkavédelmi természetű hozadéka is: mivel cégünk kellékanyagait több országban is hamisították – valamint szórványosan Magyarországon is rábukkantunk hamisított Oki kellékanyagokra – úgy látjuk, hogy a piac mérete hazánkban elérte azt a kritikus határt, hogy az eredetiséget és a vásárlók bizalmát így is érdemes védeni˝ – tette hozzá Berényi Róbert, az Oki kereskedelmi igazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp