Connect with us

Hirdetés

technokrata

FlexServer: az Albacomp új szervercsaládja

Laptop

FlexServer: az Albacomp új szervercsaládja

Az Albacomp bejelentette új szerver termékcsaládját. A FlexServer termékcsaláddal az Albacomp az utóbbi években tapasztalható szerver piacbővülésre reagál, ami 2004-ben várhatóan eléri a 20 %-ot.

Az Albacomp a FlexServer család előnyeként a vadonatúj Intel szerver technológiákat, az országos értékesítési és szervizhálózatot, illetve a 8 órán belüli garantált helyszíni javítást emelte ki.

A közép- és kelet-európai (CEE) szerver piac az IDC adatai alapján 17 %-kal bővült 2003-ban, míg a 2004-es növekedést 20 %-ra becsülik az IDC szakemberei. 2003-ban az új PC eladások legjelentősebb része a mikro-, kis- és közepes vállalatok szegmensében realizálódott, a teljes szerver eladások több mint 90 %-át a 25000 USD érték alatti (volume) szerverek adták. Az adatok alapján a piaci igények a kisebb vállalkozások igényeit is kielégítő x86 volume szerverek irányába tolódtak el, és a szakemberek további bővülésre számítanak. Előzetes becslések szerint az x86 szerverek magyarországi piaca több mint 15 %-kal nő 2004-ben.

Az Albacomp – az Intel stratégiai szerver partnereként – a mikro-, kis- és közepes vállalatok növekvő igényeinek kiszolgálására alkotta meg a FlexServer termékcsaládot. Az új termékcsalád szervereit az Albacomp nem kizárólag önálló egységként, hanem szolgáltatáscsomaggal együtt is értékesíti. ˝Az Albacomp leveszi a mikro-, kis- és közepes vállalatok válláról az üzemeltetés és karbantartás terheit, esetenként kiváltva a rendszergazdákat˝ – mondta el Nagy Csaba, az Albacomp Rt. termékmenedzsere.

˝FlexServer termékeinknek számos további előnye van a jelenleg kapható szerverekhez képest. Legfontosabb az Albacomp országos értékesítési és szervizhálózata, aminek köszönhetően 8 órán belül garantáljuk a helyszíni hibaelhárítást. Tehát nem csupán azt vállaljuk, hogy versenytársainkhoz hasonlóan bizonyos határidőn belül megállapítjuk a problémát, hanem vállaljuk a 8 órán belüli javítást az ország teljes területén˝ – tette hozzá Nagy Csaba.

Az Albacomp szakembere további előnyként a 3 év helyszíni garanciát, a szerverekben található összes alkatrész minőségi tesztelését, a rugalmas konfigurálási lehetőséget és a távfelügyelet lehetőségét emelte ki. ˝Az új technológiáknak köszönhetően ezen szerverek teljesítménye és skálázhatósága jelentősen megnőtt. Nagyon fontos újítás a 64 bites memóriakezelés, a továbbfejlesztett SpeedStep technológia és az ezt kiszolgáló DDR2 memória szabvány˝ – nyilatkozta Nagy Csaba.

˝Az Albacomp már régóta nem egyszerűen hardver összeszerelő, hanem inkább megoldásszállító. Ez egy jól átgondolt stratégiának köszönhető, amelynek részét képezte a Centrino technológiát használó notebookok bevezetése, és amelybe ugyancsak jól illeszkedik a szerverek megjelenése kínálatukban˝ – mondta el Golubeff Róbert, az Intel disztribúciós igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés