Connect with us

technokrata

Epson PLQ-20 mátrixnyomtató: cél a bankszektor

Laptop

Epson PLQ-20 mátrixnyomtató: cél a bankszektor

Az új Epson PLQ-20 nyomtató elsősorban a közigazgatási intézmények, a bankok és a takarékszövetkezetek számára készült.

A 24 tűs mátrixnyomtatóval kiválóan lehet vastag papírra, például útlevélre és takarékbetét-könyvre nyomtatni. Egyszerre akár 1 eredetit és 6 másodpéldányt is lehet nyomtatni. A szalag hosszú élettartama (5 millió karakter) és a 480 cps (karakter/másodperc) nyomtatási sebesség kivételes hatékonyságot biztosít. Sőt a beépített automatikus papírvastagság-állításnak és papírigazításnak köszönhetően zökkenőmentesen, várakozás nélkül lehet nyomtatni. A nyomtató Epson PLQ-20M jelű változata mágnescsíkok olvasására és írására alkalmas egységet is tartalmaz. Az Epson sokéves tapasztalatára épülő strapabíró, rugalmas Epson PLQ-20 és Epson PLQ-20M nyomtató 2004 novemberétől kapható; áruk 315.000, illetve 409.500 forint (áfával).

Gyorsaság, rugalmasság és tartósság
Az Epson PLQ-20 gyorsaságával kitűnik a hasonló nyomtatók közül. Emellett nagyon egyszerűen használható: a hihetetlenül tartós, 5 millió karakter kinyomtatására képes szalagot még a tapasztalatlanabbak is könnyedén kicserélhetik. Sőt, az Epson PLQ-20 nyomtatófejében lévő 24 tűvel az 1 eredeti mellett akár 6 másodpéldányt is lehet nyomtatni. A nyomtató képes akár 2,6 milliméter vastagságú takarékbetét-könyvekre is nyomtatni. További előny, hogy az Epson PLQ-20 automatikus papírvastagság-állító funkcióval is rendelkezik, amely az automatikus papírigazítással együtt bármilyen papír esetén lehetővé teszi a papír optimális behúzását és nyomtatását. Ez különösen fontos a hivatalos dokumentumok, például a vízumok esetében. Karsten Jahn, az Epson Deutschland marketingigazgatója a következőt mondta: ˝Az automatikus papírigazítás és a papírvastagság felismerése két fontos technológia a mátrixnyomtatókat használó szervezetek számára. A közigazgatásban használt takarékbetét-könyvek, útlevelek és formanyomtatványok különböző típusúak. Azonban elengedhetetlen, hogy a nyomtatót hozzá lehessen igazítani a különféle méretű és vastagságú papírokhoz˝.

Bárhol elhelyezhető
Kis méretének köszönhetően az Epson PLQ-20 bárhol elhelyezhető. A külön megvásárolható helykímélő készlet segítségével a nyomtató különösen szűk helyeken is üzembe helyezhető. A helykímélő készlet tartalmaz egy felső papírtálcát a formanyomtatványok és más dokumentumok tárolására, valamint egy a nyomtató hátuljához csatlakoztatható helytakarékos papírvezetőt, melynek révén a kinyomtatott lapok elöl jönnek ki a nyomtatóból. Így a mátrixnyomtató közvetlenül a fal mellé helyezett keskeny asztalon is használható.


Az Epson PLQ-20 jelű standard kivitel mellett a mátrixnyomtató az Epson PLQ-20M jelű változatban is kapható. Az Epson PLQ-20M képes mágnescsíkok olvasására és írására is, ami tovább szélesíti a nyomtató felhasználási területét. A párhuzamos, soros és USB interfésznek köszönhetően mindkét nyomtató egyszerűen csatlakoztatható számítógéphez. Továbbá az ESC/P2, IBM és PR2 emuláció révén az Epson PLQ-20 és az Epson PLQ-20M a különféle munkakörnyezetek nagyon megbízható összetevőit jelentik.

Az LQ a Letter Quality (levélminőségű) kifejezést és az Epson 24 tűs mátrixnyomtatókat jelöli. A P betű a passbook (takarékbetét-könyv) szóból származik; arra utal, hogy a nyomtatóval vastag papírra, például útlevélre és takarékbetét-könyvre is lehet nyomtatni.

Fő jellemzők:
-24 tűs nyomtató dokumentumok és takarékbetét-könyvek nyomtatására
-480 cps sebességű nyomtatás 10 cpi mellett
-1 eredeti és maximum 6 másodpéldány nyomtatása
-Automatikus papírigazítás
-Maximum 2,6 milliméter vastagságú papír
-Automatikus papírvastagság-állítás
-Olivetti PR2, Epson ESC/P és IBM PPDS emuláció
-5 millió karakter kinyomtatására képes, hosszú élettartamú szalag
-Rugalmas csatlakoztatás párhuzamos, soros és USB interfész segítségével
-Opcionális vezeték nélküli és kábeles hálózati interfész
-Opcionális helykímélő készlet, amely felső papírtálcát és hátsó adagolót tartalmaz
-Epson PLQ-20M: mágnescsík olvasása és írása
-Epson PLQ-20: Ajánlott végfelhasználói ár: 315.000 Ft (áfával)
-Epson PLQ-20M: Ajánlott végfelhasználói ár: 409.500 Ft (áfával)
-2004 novemberétől kapható

Ügyfélbarát garanciális szolgáltatások
Az Epson egy év szervizben érvényesíthető jótállást biztosít, amely külön díj ellenében három év szervizben érvényesíthető vagy helyszíni jótállássá alakítható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák