Connect with us

A Microsoft a végfelhasználók millióira terjeszti ki a szellemi tulajdonnal kapcsolatos védelmet

Laptop

A Microsoft a végfelhasználók millióira terjeszti ki a szellemi tulajdonnal kapcsolatos védelmet

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy széles körben kiterjeszti szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos garanciaprogramját.

A program ezentúl a Microsoft szoftverek – Windows Server System (Microsoft SQL Server, Exchange Server), Microsoft Office System és Windows operációs rendszerek – jelenlegi és korábbi verzióinak felhasználóira vonatkozik. Mostani bejelentésével a Microsoft több millió végfelhasználóra is kiterjeszti, az eddig csupán a mennyiségi licencek felhasználóinak nyújtott kötelezettségvállalását, ezáltal azonos szintű védelmet biztosítva ügyfelei számára.

A Microsoft által nyújtott szellemi tulajdonjogi kártérítési garancia megvédi a végfelhasználókat a szabadalmakkal vagy más szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos jogvitákból eredő jogi költségektől és kártérítési igényektől. A kártérítési garancia szoftverekhez kapcsolódó szellemi tulajdonjogi jogviták négy típusára vonatkozik: a szabadalmakra, a szerzői jogokra, az üzleti titkokra és a védjegyekre.

A Microsoft fokozatosan építette ki és bővíti a szellemi tulajdonnal kapcsolatos védelmet, hogy ügyfelei nyugodt lélekkel választhassák a Microsoft szoftvereit. 2003-ban a Microsoft a mennyiségi licenctulajdonosok esetében megszüntette a kártérítés felső határát. A vállalat mostantól a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos védelmet a mennyiségi licenctulajdonosok biztosított kártérítési igényeiről kiterjeszti a cég szoftvereinek összes végfelhasználójára.

A Microsoft ezen lépése megerősíti a cég elkötelezettségét a szellemi tulajdonjogok saját szoftvereiben való kezelése iránt. Ez az elkötelezettség vonatkozik a fejlesztési folyamat ellenőrzésére, a szükséges külső jogok licencének megvásárlására, az iparág más vezető cégeivel kötött technológia-megosztási megállapodásokra, valamint a Microsoft saját újításainak szabadalmak és szerzői jogi eszközök útján történő védelmére.

„A szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos kártérítési garancia nagyon fontos dolog. A cégeknek tisztában kell lenniük, hogy szoftvereikhez a gyártók pontosan milyen garanciát, védelmet nyújtanak” – mondta Al Gillen, az IDC rendszerszoftverekkel foglalkozó kutatási igazgatója. „Az ügyfeleknek tudniuk kell, hogy ez a védelem nem automatikus, és vállalati szabályzat, a licencek vagy a felhasználói szerződés feltételei határozzák meg.”

Az ügyfelek fontosnak tartják a védelmet

A szellemi tulajdonjogok kezelésének fontosságára nagyszabású esetek hívták fel az iparág figyelmét. A Kodak és a Sun, illetve az Intertrust és a Microsoft közötti eljárások precedens értékű szabadalmi követelésekre hoztak példát, ahol nagy összegű kártérítések vagy megállapodások születettek. A Microsoft együttműködési készsége a Dell és a Gateway védelmének kapcsán – amikor a Lucent Technologies szabadalmi kártérítési igényt nyújtott be velük szemben a Microsoft érintőképernyős technológiájának használata miatt – szintén azt szemlélteti, milyen összetett és valós problémákat vetnek fel ma az iparágban a szellemi tulajdonjogi kérdések.

A felhasználók olyan szállítókat keresnek, akik hajlandók termékeik mögé állni, és megvédeni őket az ilyen kockázatoktól. Mint azt a Yankee Group, nemzetközi informatikai elemzőcég kiadásában nemrégiben megjelent, kártérítési garanciával kapcsolatos független jelentés mutatja, a Microsoft kiáll termékei mellett és erősebb szellemi tulajdonjogi védelmet kínál a vezető Linux-gyártóknál.

„Mindeddig az IBM, a HP, a Novell, a Red Hat és más Linux-gyártók csak korlátozott kártérítési garanciát kínálnak a szellemi tulajdonjogi követelésekkel szemben, rendkívül alacsony felső határösszegekkel – vagy a külső felek kárigényeivel szemben egyáltalán nem is nyújtanak védelmet, így a cégeket terheli a jogi eljárás jelentős költségének a kockázata” – mondta Laura DiDio, a Yankee Group vezető elemzője.

A Microsoft kibővített szellemi tulajdonjogi védelméről további információ található a http://www.microsoft.com/hun/getthefacts webhelyen.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő