Connect with us

technokrata

Magyar IT a Közel-Keleten

Laptop

Magyar IT a Közel-Keleten

Közel-Kelet – új piac.

Vajon véget ér-e Magyarország szerepe az iraki rendezésben a békefenntartó kontingens kivonásával, vagy egy más jellegű részvétellel hosszú időre meghatározó szerepet vállalhatunk a térség fejlődésében?

A Közel-Kelet politikai és gazdasági helyzete legtöbbünkben egy háborús konfliktusokkal terhelt övezet képét jeleníti meg. Lehet-e egy ilyen területen üzleti befektetésekre gondolni akkor, amikor a társadalom egyik legfontosabb igénye a biztonság tűnik a legkevésbé kielégítettnek?

A biztonságtechnika húzóágazatnak tekinthető a Közel-Keleten, ami potenciális lehetőségeket rejt a magas technológiai színvonalat képviselő magyar IT vállalatok számára, akik teljes értékű konkurensei lehetnek nyugati társaiknak. A piaci kapcsolatok kialakítását elősegítő kommunikációs csatornák az információtechnológia világában minden eddiginél szélesebb lehetőséget kínálnak az innovatív, minőségi szolgáltatást és termékeket kínáló magyar cégek számára. A térségben számos szakmai konferencia és kiállítás segít felmérni az igényeket.

„Számunkra a közel-keleti biztonságtechnikai piacon – ami előzetes számításaink szerint az A.R. Hungária Rt.-nek egy több millió eurós piacot jelent – való megjelenés terve mára valósággá vált.” – mondta Kis László, az A.R. Hungária Rt. marketing és kereskedelmi igazgatója.

„A CARMEN névre keresztelt rendszám-azonosító szoftverünk referencianévvé vált a biztonság- és közlekedéstechnikai iparágban. Minden igényt kielégítő Passport Reader okmányolvasó termékcsaládunk minőségéről és megbízhatóságáról a világ számos pontján – határátkelőkön, postahivatalokban, bankokban és kaszinókban – naponta elvégzett több ezer sikeres okmányvizsgálat tanúskodik. Ezekre a sikerekre építve, tudatos marketing munkát folytatva vetettük meg lábunkat a közel-keleti piacon. Ma már ebben a térségben is több sikeres projektet tudhatunk magunkénak. A rendszámfelismerő szoftver- és hardvercsalád arab karaktereket is felismerő változata bizonyított az arab világban: többek között Szaúd-Arábiában a dammani repülőtéren és a jeddahi rendőrségen is ismerősen cseng a CARMEN név, az Egyesült Arab Emirátusokban pedig a Dubai International Airport a CARMEN mellett a Passport Reader termékcsaládot is nagy megelégedéssel használja.” – folytatta Kis László.

„Saját tapasztalatunk alapján biztos vagyok abban, hogy a Közel-Kelet számtalan üzleti lehetőséget tartogat a magyar IT cégek számára.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák