Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP fejlesztés a Veszprémi Önkormányzatnál

Laptop

HP fejlesztés a Veszprémi Önkormányzatnál

A multinacionális cég hazai alvállalkozók bevonásával modernizálja az önkormányzat informatikai rendszerét.

A HP Magyarország közbeszerzési eljárás során elnyerte a Veszprém város önkormányzatának informatikai fejlesztésére kiírt pályázatot. A szerződést ma írta alá Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója és Dióssy László, Veszprém polgármestere. A bruttó 495 millió forint értékű megbízás kiterjed a belső ügyintézési rendszer, a különböző szakrendszerek, valamint a közigazgatási portál és egyéb átfogó alkalmazások fejlesztésére.

Az eseményen Beck György bejelentette, hogy a HP Magyarország ösztöndíjat hoz létre veszprémi középiskolai és egyetemi diákok részére. A cég korábban már többször adományozott fejlett informatikai eszközöket a veszprémi egyetemnek.

A belső ügyintézési rendszer egy általános dokumentumkezelő- és workflow rendszert takar. A rendszerhez hozzátartozik a bejövő iratok szkennelése és elektronikus dokumentumként való kezelése, a speciális önkormányzati folyamatok támogatása és különböző űrlapok kezelése. Erre a rendszerre épül rá a „middleware” rendszer, amely összeköti az egyes önkormányzati szakalkalmazásokat az ügyintézéssel. A fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé válik, hogy az ügyintézés a lakosság, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára átláthatóvá váljon, egyszerűsödjön, kevesebb időt vegyen igénybe. Fontos eredménye lesz a projektnek, hogy a gazdálkodás hatékonyabbá válik majd. Veszprém a projekt révén azon európai városok sorába kerül, melyek a fejlett informatikai infrastruktúrának köszönhetően valódi szolgáltató önkormányzattá válnak. A rendszerek szállítója a Minor Rendszerház.

A szakrendszerek közül gazdálkodási, vagyongazdálkodási, gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszer kerül szállításra. Ezek a rendszerek önállóak, de a middleware-en keresztül integrálódnak a belső ügyintézési rendszerbe. A pénzügyi rendszer szállítója a Griffsoft, a vagyongazdálkodásié a Graphisoft, a gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszert pedig a GeoView szállítja.

A rendszer adataihoz való külső hozzáférést az integrált közigazgatási portál biztosítja. A portálról a middleware-en keresztül a belső ügyintézési rendszer, illetve az egyes szakrendszerek adatai szelektíven hozzáférhetők, ügyintézés indítható, űrlapok kitölthetők. A portál szállítója a Delta.

A támogató infrastruktúra egy központi adatbázisszerverből (2 processzoros Itanium cluster), 8 kisebb Intel alkalmazásszerverből, SAN-ból, hálózati biztonsági részből, tűzfalrendszerből, szkenner és dokumentumkezelő rendszerből és a kapcsolódó szoftverekből (a biztonsági részen kívül nagyrészt Microsoft termékek, SQL Server, stb.) áll. Egyéb szolgáltatásként projektmenedzsment, oktatás, tesztelés, dokumentáció kapcsolódik a projecthez.

Veszprém városa a projekt megvalósításával kettős célt kíván elérni: Az egyik a lakosság tájékoztatása elektronikus úton és az elektronikus ügyintézés biztosítása. A másik cél az önkormányzat (képviselői testület, polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények) működésének elektronikussá tétele.

A HP Magyarország – más hasonló fejlesztésekhez hasonlóan – magyar tulajdonú alvállalkozó cégek bevonásával végzi a project kivitelezését, ezáltal üzleti lehetőséghez juttatja az alvállalkozókat és kiaknázza a hazai informatikai vállalkozásokban rejlő magas szintű szaktudást és szakmai kompetenciát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés