Connect with us

HP fejlesztés a Veszprémi Önkormányzatnál

Laptop

HP fejlesztés a Veszprémi Önkormányzatnál

A multinacionális cég hazai alvállalkozók bevonásával modernizálja az önkormányzat informatikai rendszerét.

A HP Magyarország közbeszerzési eljárás során elnyerte a Veszprém város önkormányzatának informatikai fejlesztésére kiírt pályázatot. A szerződést ma írta alá Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója és Dióssy László, Veszprém polgármestere. A bruttó 495 millió forint értékű megbízás kiterjed a belső ügyintézési rendszer, a különböző szakrendszerek, valamint a közigazgatási portál és egyéb átfogó alkalmazások fejlesztésére.

Az eseményen Beck György bejelentette, hogy a HP Magyarország ösztöndíjat hoz létre veszprémi középiskolai és egyetemi diákok részére. A cég korábban már többször adományozott fejlett informatikai eszközöket a veszprémi egyetemnek.

A belső ügyintézési rendszer egy általános dokumentumkezelő- és workflow rendszert takar. A rendszerhez hozzátartozik a bejövő iratok szkennelése és elektronikus dokumentumként való kezelése, a speciális önkormányzati folyamatok támogatása és különböző űrlapok kezelése. Erre a rendszerre épül rá a „middleware” rendszer, amely összeköti az egyes önkormányzati szakalkalmazásokat az ügyintézéssel. A fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé válik, hogy az ügyintézés a lakosság, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára átláthatóvá váljon, egyszerűsödjön, kevesebb időt vegyen igénybe. Fontos eredménye lesz a projektnek, hogy a gazdálkodás hatékonyabbá válik majd. Veszprém a projekt révén azon európai városok sorába kerül, melyek a fejlett informatikai infrastruktúrának köszönhetően valódi szolgáltató önkormányzattá válnak. A rendszerek szállítója a Minor Rendszerház.

A szakrendszerek közül gazdálkodási, vagyongazdálkodási, gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszer kerül szállításra. Ezek a rendszerek önállóak, de a middleware-en keresztül integrálódnak a belső ügyintézési rendszerbe. A pénzügyi rendszer szállítója a Griffsoft, a vagyongazdálkodásié a Graphisoft, a gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszert pedig a GeoView szállítja.

A rendszer adataihoz való külső hozzáférést az integrált közigazgatási portál biztosítja. A portálról a middleware-en keresztül a belső ügyintézési rendszer, illetve az egyes szakrendszerek adatai szelektíven hozzáférhetők, ügyintézés indítható, űrlapok kitölthetők. A portál szállítója a Delta.

A támogató infrastruktúra egy központi adatbázisszerverből (2 processzoros Itanium cluster), 8 kisebb Intel alkalmazásszerverből, SAN-ból, hálózati biztonsági részből, tűzfalrendszerből, szkenner és dokumentumkezelő rendszerből és a kapcsolódó szoftverekből (a biztonsági részen kívül nagyrészt Microsoft termékek, SQL Server, stb.) áll. Egyéb szolgáltatásként projektmenedzsment, oktatás, tesztelés, dokumentáció kapcsolódik a projecthez.

Veszprém városa a projekt megvalósításával kettős célt kíván elérni: Az egyik a lakosság tájékoztatása elektronikus úton és az elektronikus ügyintézés biztosítása. A másik cél az önkormányzat (képviselői testület, polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények) működésének elektronikussá tétele.

A HP Magyarország – más hasonló fejlesztésekhez hasonlóan – magyar tulajdonú alvállalkozó cégek bevonásával végzi a project kivitelezését, ezáltal üzleti lehetőséghez juttatja az alvállalkozókat és kiaknázza a hazai informatikai vállalkozásokban rejlő magas szintű szaktudást és szakmai kompetenciát.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom