Connect with us

Atlantic Launch Budapesten: Rational forradalom

Laptop

Atlantic Launch Budapesten: Rational forradalom

Az IBM terméke, a Rational az egyik legelterjedtebb szoftverfejlesztő program-család világszerte. Becslések szerint 600 ezer programozó használja, és talán az egyetlen olyan szoftver ebben a műfajban, amely szinte minden programnyelvet támogat. Most a termékek jelentős fejlődésen mentek át, amelynek részleteit az IBM (tavaly óta a Rational az IBM tulajdona) világszerte az Atlantis Launch rendezvénysorozattal ismerteti.

A Rational szoftvercsalád egy, a különböző programfejlesztési folyamatok támogatására létrehozott eszközcsoport. Funkcióit tekintve különböző elemei segítik a módosítások és a projekt állapotának kezelését, a verziókövetést, a párhuzamos fejlesztéseket. Követi és ellenőrzi a hibák kijavítását, kezeli a fejlesztési folyamat különböző eseményeit, és mindezt úgy, hogy a legtöbb programnyelvvel és programozói környezettel együttműködik.

A korábban független, ma az IBM-hez tartozó Rational egyes elemei jelentős fejlődésen mentek át, amelyet a cég világszerte az Atlantic Launch rendezvénysorozattal ismertet. Magyarországon az eseményt november 24-én tartották. A nap elsődleges szereplője (az IBM mellett) a KFKI Csoporthoz tartozó IQSYS Informatikai Rt. volt, amely egyedüli kiemelt Rational partner a hazai piacon, a tavalyi év végéig a termékkel kizárólag ők foglalkoztak.

Kilián Zoltán, az IQSYS illetékes szakembere elmondta: ˝a konferencián alapvetően a december végén megjelenő új Rational fejlesztőeszköz termékcsaládot mutattuk be. Egyrészt ismertettük majd a már bevált verzió követő és konfigurációkezelő eszközökön végrehajtott apróbb változások mibenlétét, másrészt – és mindenképpen ez a hangsúlyosabb –, egy teljesen új modellező és tesztelő termékcsaládot mutattunk be, amelynek tagjai a régi termékek mellett egy egészen új, forradalmi irányvonalat képviselnek. A régi termékek fontos új jellemzői az elektronikus aláírás kezelése, a hatékonyabb MultiSite adminsztráció, a mindenre kiterjedő részletes audit-log adatok lehetősége, és a szebb, funkcionálisan teljesebb webes kliens.˝

˝Az új termékek közül˝ – folytatta a szakember – ˝megkerülhetetlen téma volt a teljesen újraírt teljesítmény tesztelő eszköz, amely tudásában jelentősen felülmúlja az eddigi programot; az Ecliplse 3.0 alapú új modellező eszközcsalád, amely integrálásra került a WebSphere Application Developer Java fejlesztő eszközzel is. Ez utóbbinál fontos, hogy az már az UML 2.0 szabványra épül. A most kibocsátott programok számos új funkciót támogatnak: így a vizuális fejlesztés, tesztelés, bevezetés, modell alapú tervezés, valamint lehetőség van a modellek összehasonlítására.˝Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom