Connect with us

technokrata

Új NEC-Mitsubishi SpectraView LCD monitorok

Laptop

Új NEC-Mitsubishi SpectraView LCD monitorok

A monitorpiacon vezető szerepet játszó NEC-Mitsubishi Electronics Display piacra dobta a profi alkalmazásokra szánt új NEC SpectraView LCD sorozatát.

A két új LCD monitorhoz, az új NEC SpectraView 1980-hoz és az NEC SpectraView 2180-hoz alap-kiegészítőként jár a SpectraView Profiler kalibráló és profiler szoftver. A SpectraView Profiler lehetővé teszi a hardver kalibrálását a 10-bites gamma görbe programozásával – külön a piros, a zöld és a kék színre. Mind a 19 colos belépő modellt, mind a 21,3 colos monitort speciálisan nyomdai használatra, fél professzionális és professzionális, digitális, és igényes képet, színhűséget megkövetelő grafikai és animációs alkalmazásokra tervezték. Az új sorozat, mely egyéni mérésinformációt ad a monitor beállításairól, és tartalmaz egy, a monitorra passzoló fényvisszaverődés-gátló keretet, már elérhető az EMJ Hungary Kft-nél.


Az új NEC SpectraView LCD technológia kifejezetten a színhűségre érzékeny, professzionális piaci szegmenset célozza meg, ezért valós alternatíva a korábban ezen a területen használatos CRT monitorok kiváltására. A hardveresen kalibrálható 19 colos és 21,3 colos high-end LCD-k használhatóak színhűség-ellenőrzés céljára, pl. a felhasználó idő- és költséghatékony módon ellenőrizheti egy szín minőségét anélkül, hogy a mintát ki kellene nyomtatnia egy színes nyomtatón.

Az új NEC SpectraView 1980 és az NEC SpectraView 2180 a briliáns képi minőséggel mutat újat a piacon. Az NEC SpectraView lefedi a nyomtatható színek nagy százalékát, és lehetővé teszi a korábban kritikus cián tartomány kitűnő reprodukálását. A legújabb generációs IPS panelek nagy, 176 fokos vízszintes, és függőleges képlátószöget biztosítanak 10:1-es kontrasztaránnyal. A 250 cd/m2 maximális fényerő, és az 500:1-es kontrasztarány lehetővé teszi a hardveres kalibrálást. A monitor tehát rendelkezik elegendő tartalékkal egy 170 cd/m2 kalibrált fényerősséghez. A 20, illetve 25 ms-os válaszidő szintén ideális professzionális alkalmazásokra.

A SpectraView Profiler kalibráló és profiling software segítségével a színmegjelenítés közvetlenül a hardverben igazítható ki. A SpectraView Profiler lehetővé teszi, hogy a fényességet, a fehér pontot, és a fénysűrűségi görbét a hardware-ben kalibráljuk, és ICC színprofilt hozzunk létre. A szoftver mind az Apple (V10.2-től), mind a Windows 2000 és Windows XP operációs rendszereket is támogatja. A SpectraView Profiler használható fotószenzorral, mely opcionálisan beszerezhető az NEC-Mitsubishi Electronics Display-től, továbbá kompatibilis már létező, jól ismert koloriméter és spektrális fotóméter szenzorokkal. Szín kalibrálás közben 10-bites ellenőrző táblák jelennek meg a monitoron, amely jelentősen javítja a színátmeneteket a grafikus kártyán található konvencionális szoftver kalibrációs táblázathoz képest. A színenkénti 1.024 tónusérték jelentősen pontosabb színárnyalatot eredményez úgy, hogy a legfinomabb árnyalati fokok, és a szürke átmenetek különlegesen lágyan, és csíkoktól mentesen jelennek meg. Továbbá, a SpectraView Profiler más speciális tulajdonságot is biztosít: az általános gamma kalibrálás mellé Lstar kalibrálást, a létrehozott profil közvetlen kiértékelését, és a gamut kompressziót. A SpectraView Profiler négy nyelven érhető el.

Az új NEC SpectraView 1980 és NEC SpectraView 2180-as modellek további felhasználóbarát tulajdonságokkal bírnak mint például a többképernyős felhasználáshoz igazított keskeny káva, a billentyűzár az On-Screen-Menüből (OSM) a kalibrálás utáni fényesség- és kontrasztbeállítások véletlen megváltoztatásának elhárítására, és a gondmentes kalibráláshoz kialakított fényvisszaverődés-gátló keret csúszó tetővel. Minden NEC SpectraView 1980 és NEC SpectraView 2180 monitor egyéni mérésinformációt küld. Ez információt biztosít a felhasználónak a színhomogenitás állapotáról.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek