Connect with us

Telefonáljunk a Kazaa-val

Laptop

Telefonáljunk a Kazaa-val

Mivel közös őstől származnak, nem meglepő, hogy a dicsfényét veszteni látszó peer to peer file-cserélő ingyenes telefonálással próbál újabb internetezőket megnyerni magának.

Amint arról beszámoltunk korábban, a Kazaa népszerűségét a Bittorrent már több szempontból is lehagyja: például az Interneten továbbított adatok mennyiségének harmadáért az újgenerációs P2P file-csere hálózat felel, letaszítva a pár hónappal ezelőttig domináns Kazaa-t a trónról. Ez utóbbi fejlesztője és kiadója, a Sharman Networks nemrég bejelentette a 3.0-s változatot, mely alapvető újítása a VoIP (Voice over Internet Protocol) lehetősége.

Ezt nem más biztosítja a szoftverben, mint a Skype, melyről már számos esetben írtunk a Terminal hasábjain. A peer to peer alkalmazást eddig egyébként több mint 13 millióan töltötték le, szerte a világon, s nem ritka, hogy adott időszakban egymilliónál is többen csatlakoznak az elosztott hálózathoz egy kis csevegésre (a cikkíró is komoly összegeket szokott spórolni a havi telefonszámlán a Skype használatával).

Természetesen nem csak az ez az egyetlen újítás, a felfrissült Kazaa például továbbfejlesztett keresési képességekkel is fel van vértezve, illetve akár a TypePad blogszolgáltatóhoz is tagságot lehet szerezni (egy rövid időszakra). Ezenfelül lehetőség van jogvédett anyagok keresésére, megtekintésére is, természetesen a szerzői jogok betartása mellett. Rendelkezik beépített vírusvédelemmel (BuiltGuard P2P), amire az utóbbi időszakban kifejezetten erre a platformra született vírusok, férgek tömkelege miatt komoly szükség is van. A szoftver a fejlesztők ígérete szerint teljesen spyware-mentes.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom