Connect with us

Hirdetés

technokrata

Synergon: autentikációs rendszer az MFB-nek

Laptop

Synergon: autentikációs rendszer az MFB-nek

A PKI infrastruktúra bevezetésén túl a Synergon a hozzátartozó adminisztrációs folyamatokat is specifikálta.

A Synergon Informatika Rt. a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-vel (MFB) kötött szerződése alapján felhasználói azonosítást biztosító és az adatvédelmet megerősítő biztonsági megoldást alakított ki. A kritikus adatok biztonságának fokozása érdekében indított projekt teljes mértékben megfelel az üzleti és biztonsági igényeknek.

Az MFB rendszereiben található kritikusadatok illetéktelen kezekbe jutása jelentős anyagi veszteséget jelenthet a társaság számára, nem beszélve az ügyfeleknél okozott erkölcsi kár jelentőségéről sem. Az MFB – korábbi magas színvonalú biztonsági rendszere ellenére további – befektetéseket kívánt eszközölni a felhasználói oldalon sem túl nagy tanulást igénylő kétfaktorú autentikációt biztosító rendszer bevezetésével. Ez a fejlesztés egyben megoldást nyújt a kritikus hálózaton keresztüli kommunikáció megfelelő szintű rejtjelezésére is.

A bank rendszerében egy több hitelesítő központból egymással hierarchikus kapcsolatban álló PKI (Public Key Infrastructure – Publikus kulcsú infrastruktúra) tervezése, illetve bevezetése történt meg az MFB Üzemeltetési és Bankbiztonsági osztályának bevonásával, az üzleti igények maximális szem előtt tartása mellett. Azon túl, hogy a rendszerben a felhasználói azonosítás intelligens kártyák segítségével történik meg, lehetőség van a kommunikációs formák megfelelő rejtjelezésére is. A PKI infrastruktúra bevezetésén túl a Synergon – a rendszer megfelelő üzemeltetéséhez – a hozzátartozó adminisztrációs folyamatokat is specifikálta.

Az MFB a fenti problémakör megoldására a Synergont választotta, mely ezen a területen biztos szakértelemmel és megfelelő referenciákkal rendelkezik, amely egy komplett, az üzleti és biztonsági igényeknek teljes mértékben megfelelő rendszert vezetett be, rendszerintegrátori képességeit felhasználva.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés