Connect with us

technokrata

Synergon: autentikációs rendszer az MFB-nek

Laptop

Synergon: autentikációs rendszer az MFB-nek

A PKI infrastruktúra bevezetésén túl a Synergon a hozzátartozó adminisztrációs folyamatokat is specifikálta.

A Synergon Informatika Rt. a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-vel (MFB) kötött szerződése alapján felhasználói azonosítást biztosító és az adatvédelmet megerősítő biztonsági megoldást alakított ki. A kritikus adatok biztonságának fokozása érdekében indított projekt teljes mértékben megfelel az üzleti és biztonsági igényeknek.

Az MFB rendszereiben található kritikusadatok illetéktelen kezekbe jutása jelentős anyagi veszteséget jelenthet a társaság számára, nem beszélve az ügyfeleknél okozott erkölcsi kár jelentőségéről sem. Az MFB – korábbi magas színvonalú biztonsági rendszere ellenére további – befektetéseket kívánt eszközölni a felhasználói oldalon sem túl nagy tanulást igénylő kétfaktorú autentikációt biztosító rendszer bevezetésével. Ez a fejlesztés egyben megoldást nyújt a kritikus hálózaton keresztüli kommunikáció megfelelő szintű rejtjelezésére is.

A bank rendszerében egy több hitelesítő központból egymással hierarchikus kapcsolatban álló PKI (Public Key Infrastructure – Publikus kulcsú infrastruktúra) tervezése, illetve bevezetése történt meg az MFB Üzemeltetési és Bankbiztonsági osztályának bevonásával, az üzleti igények maximális szem előtt tartása mellett. Azon túl, hogy a rendszerben a felhasználói azonosítás intelligens kártyák segítségével történik meg, lehetőség van a kommunikációs formák megfelelő rejtjelezésére is. A PKI infrastruktúra bevezetésén túl a Synergon – a rendszer megfelelő üzemeltetéséhez – a hozzátartozó adminisztrációs folyamatokat is specifikálta.

Az MFB a fenti problémakör megoldására a Synergont választotta, mely ezen a területen biztos szakértelemmel és megfelelő referenciákkal rendelkezik, amely egy komplett, az üzleti és biztonsági igényeknek teljes mértékben megfelelő rendszert vezetett be, rendszerintegrátori képességeit felhasználva.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák