Connect with us

Növekvő forgalom az elhordozott számokon

Laptop

Növekvő forgalom az elhordozott számokon

Tapasztalatok, kihívások és értékelés a tele.hu 2004 konferencián.

A számhordozhatóság és a szolgáltató választás tapasztalatai, a fogyasztói jogok érvényesülése, valamint különböző szakmai kérdések is szóba kerültek a tele.hu 2004 telekommunikációs konferencián november 23-24-én. Kiderült, hogy az elhordozott számokon nőtt a forgalom, továbbá a számhordozás nyertese a mobilszolgáltatók közül egyértelműen a Vodafone. Szathmári Géza, a rendezvény második napjának elnöke bevezető beszédében üdvözölte az NHH mobil és vezetékes összekapcsolási díjak csökkentésére irányuló törekvését.

A konferencia résztvevői, vagyis a távközlési piac régi és új szereplői, illetve a szabályozói oldal együtt kereste a választ a „Hogyan tovább a telekommunikációs szektorban?” kérdésre november 23-24-én. A szakmai előadások és kerekasztal beszélgetések a legfontosabb iparági kihívásokat és feladatokat vették számba, továbbá értékelték az iparág eddig elért eredményeit.

Szathmári Géza, a rendezvény második napjának elnöke, aki a GTS-Datanet vezérigazgatói pozíciója mellett betölti az ATSZE (Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete) elnöki tisztségét is, fontosnak tartotta, hogy az NHH sikeresen végigvigye a mobil-vezetékes összekapcsolási díjainak csökkentését, hiszen ez egy további jelentős lépés lenne a piaci liberalizáció és a valós verseny irányába. A számhordozhatóság és a szolgáltató választás tapasztalatairól tartott kerekasztal beszélgetést Szathmári Géza a következőkben összegezte: „A szolgáltatók tapasztalatai szerint az elhordozott számokon nőtt a forgalom. A jelentős piaci erővel (JPE) rendelkező szolgáltatók szerint a hordozott számok aránya elenyésző. Az alternatív szolgáltatók továbbra is jó lehetőséget látnak a számhordozásban, hiszen még csak 1 év telt el a szolgáltatás bevezetése óta. Mindegyik érdekelt fél egyetértett abban, hogy azok az ügyfelek is jól járnak, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen megjelentek a szolgáltatók ügyfélmegtartó kampányai, amelyek szintén előnyöket kínálhatnak a felhasználóknak.”

A kerekasztal beszélgetés résztvevői voltak: Bölcskei Imre (Matáv Rt.); Juhász Károly, Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője; Kozma Béla (Emitel); Lukács Tamás (Etel); Marchhart Pál (Vodafone).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom