Connect with us

technokrata

Fókuszban az infokommunikáció

Laptop

Fókuszban az infokommunikáció

Budapesten tartják az Első Európai Távközlés és Fenntarthatóság Konferenciát.

Az Első Európai Távközlés és Fenntarthatóság Konferenciát 2004. november 25-26-án Budapesten tartják a Matáv Székházában, az ETNO (Európai Távközlési Hálózatüzemeltetők Egyesülete) szervezésében. Az európai távközlési szolgáltatók számára nagy jelentőségű eseményen mintegy 20 ország képviselői, mint távközlési vállalatok, az EU és Magyarország kormányzati szervei, tanácsadó cégek, egyetemek, társadalmi szervezetek, valamint az ENSZ Global Compact szervezete vesznek részt. A tanácskozás résztvevőit a vendéglátó Matáv műszaki vezérigazgató-helyettese, az ETNO igazgatója és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselője üdvözli.

Az ETNO 34 ország 41 távközlési üzemeltetőjét tömöríti. Feladatának tekinti, hogy előmozdítsa tagjai és az európai információs társadalom felépítésében érdekelt más szereplők párbeszédét. Továbbá fórumot biztosít a tagoknak a közös problémák megtárgyalására. Fenntarthatóságnak a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi érdekek harmóniáját nevezzük.

A konferencia célja, hogy kapcsolatot teremtsen a távközlési szolgáltatások, a különböző cégek és a fenntarthatóság között. A budapesti konferencián egyebek között a következő témákat vitatják meg: trendek az információs társadalomban és a fenntartható fejlődésben, európai perspektíva, az infokommunikációs szektor piaci lehetősége a fenntartható fejlődésben, erőforrások és klímaváltozás, a távközlés lehetőségei a globális felmelegedés elleni harcban, az infokommunikáció segítő szerepe a gazdasági növekedésben.

A budapesti konferencia keretében csatlakozik az ETNO Kofi Annan, az ENSZ főtitkára által kezdeményezett Global Compacthoz, továbbá itt hirdetik ki az ETNO Fenntarthatósági Chartáját, amelyhez 15 európai távközlési vállalat mellett a Matáv is csatlakozott.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák