Connect with us

technokrata

Axelero-Sodexho Pass Internet-utalvány: béren kívüli juttatás

Laptop

Axelero-Sodexho Pass Internet-utalvány: béren kívüli juttatás

Egyszerűen, gyorsan, korlátlan összegben adómentesen.

A tavaly megváltozott adótörvények sűrűjében sok vállalat észre sem vette, hogy új, a korábbiaknál kedvezőbb lehetőség nyílt számára a béren kívüli juttatások területén: 2003. január elseje óta a cégek otthoni Internet-hozzáféréssel is támogathatják dolgozóikat. Ennek a juttatási formának kiemelt előnye, hogy a dolgozóknak korlátlan mértékben adható adó- és járulékmentesen, szemben például az étkezési hozzájárulással vagy az üdülési csekkel, ahol jogszabály állapítja meg az adó- és járulékmentesen adható összeg felső határát.

A fenti lehetőség kihasználására indítja útjára az Axelero Internet és a Sodexho Pass Hungária Kft. új szolgáltatását, a Sodexho Pass Internet-utalványt, amelynek segítségével a cégek megszabadulhatnak az alkalmazottaik Internet-hozzáférésével kapcsolatos bonyolult adminisztrációs kötelezettségeiktől, és az ebből fakadó anyagi terhektől is. Az Internet-utalványokat, amelyet a Sodexho Pass Hungária Kft.-n keresztül 2004. december elsejétől lehet megvásárolni, az alkalmazottak az Axelero Internet lakossági ADSL, Kábelnet, Kombi és Mindenkinet szolgáltatásainak igénybe vételére használhatják fel. A fenti szolgáltatások az ország egész területét lefedik, így az Internet-utalvány minden cég számára előnyös juttatási forma lehet, földrajzi helyzettől függetlenül.

Az Internet-utalvány legfontosabb előnye más Internethez kapcsolódó juttatási formához képest az, hogy csupán minimális adminisztrációt igényel: az utalvány megvásárlását követően a cégnek nem kell többé minden egyes alkalmazottja esetében külön szerződést kötnie az Internet-szolgáltatóval, nem kell minden hónapban számlákat ellenőriznie, könyvelnie és kifizetnie, és ha az alkalmazott esetleg távozik a cégtől, a szerződés felbontása miatt tetemes kötbér sem terheli. A szerződéskötés ebben az esetben a munkavállaló feladata, és minden Internet-használathoz kapcsolódó költségét is ő maga egyenlíti ki, amikor a cégétől kapott Sodexho Pass Internet-utalványon található kódot az Axelero erre a célra kialakított weboldalán megadja. Az Internet-utalvány, mint béren kívüli juttatási forma tehát nem jár több adminisztrációval a vállalat számára, mint például egy szabadon beváltható étkezési utalvány – viszont összeghatártól függetlenül adó- és járulékmentes.

GY.I.K.

Az Axelero Munkavállalói Flotta termékének eddigi értékesítése hogyan alakult?

  • A Munkavállalói Flotta termék keretében az Axelero szolgáltatását eddig 300 cég, a cégek révén 6.000 munkavállaló vette igénybe. Ezen belül az Axelero legnagyobb partnere 1.300 dolgozójának biztosít Internet-hozzáférést.

Milyen célt tűzött ki maga elé az Axelero és a Sodexho Pass az értékesítésre vonatkozóan?

  • Az Axelero Internet és a Sodexho Pass célja, hogy 2005 végére 5.000 munkavállaló használja az Internet-utalványt.

Az utalványokat milyen időszakban lehet felhasználni?

  • Az utalványok értékesítését december 1-jén kezdik meg, és azok ettől a naptól kezdve már felhasználhatók. Az utalványok érvényessége (hasonlóan a Sodexho más utalványaihoz) a kibocsátást követő év vége.

Európában hol létezik még ilyen szolgáltatás

  • Belgiumban és Spanyolországban. A magyarországi szolgáltatás ezekkel gyakorlatilag egyidőben kerül bevezetésre. Tehát ebben Magyarország is úttörőnek számít.

Az Internet-utalvány felhasználása lehetséges-e más Internet-szolgáltatóknál?

  • Tekintettel arra, hogy egy nagyon új szolgáltatási formáról van szó, egyelőre nem. A két szolgáltató a jövő év során szeretné kölcsönösen felmérni az igényeket, látni a tapasztalatokat és utána dönteni a továbbiakról.

A fizetés folyamatáról:

  • A vállalat a Sodexho-val köt szerződést, amely eljuttatja számára az utalványokat. A vállalat átadja az utalványokat dolgozóinak, akik egy éven belül azokat szabadon felhasználhatják. Az utalvánnyal az Axelero Klub felületén keresztül lehet fizetni. Amennyiben az utalvány nem fedezi teljesen a szolgáltatás összegét, akkor a fennmaradó összeget egyelőre csekken lehet befizetni, amelyet az előfizető tud kinyomtatni az internetes oldalon keresztül, vagy a szolgáltatótól kapott „biankó” csekkek kitöltésével. A maradványösszegek elszámolásával/felhasználásával még tovább foglalkozik az Axelero és igyekszik mihamarabb megfelelő és egységes konstrukciót kialakítani.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák