Connect with us

technokrata

Vigyük magunkkal böngészőnket, bárhova

Laptop

Vigyük magunkkal böngészőnket, bárhova

A Firefox újabb szokatlan megoldást alkalmaz népszerűségének növelésére.

A hónap elején számolhattunk be a Firefox böngésző végleges változatának megjelenéséről, s most, két héttel később egy speciális kiadást is magáénak tudhat az, akinek megtetszett az alternatív browser működése. Annak, aki Internet Explorert futtat (és nem használja például a szintén népszerű Maxthon kiegészítőt), különösen ajánlott a programmal való megismerkedés; egyrészt funkcióbeli bősége, másrészt a redmondi szoftverhez képest nagyobb biztonságossága miatt.

No de nézzük, miért is jó a portable változat? Elsősorban azért, mert fejlesztői arra optimalizálták, hogy felhasználója nem egy fix számítógépen fogja alkalmazni, hanem magával viszi mindenhova egy USB-s kulcson. Ennek ellenére ne higgyük, hogy kevesebb tudást kapunk a mobilitásért cserébe: a Portable Firefox ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint „rögzített” társa. Sőt, néhány speciális optimalizációnak köszönhetően még gyorsabb működésre képes.

Természetesen nem csak pendrive-ról lehet használni a szoftvert: CD-RW, ZIP drive, külső merevlemez, egyes MP3 lejátszók, flash memóriakártyák és a többi – a főbb külső adattároló eszközök gyakorlatilag mindegyike alkalmazható ilyen célokra (is). Érdekesség, hogy a Firefox ezen változatával kiadták a szintén mobilitást előtérbe helyező e-mailkliens, a Thunderbird 0.9-es verzióját is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák