Connect with us

Hirdetés

technokrata

Solaris 10: az első, nagy teljesítményű 64 bites operációs rendszer

Laptop

Solaris 10: az első, nagy teljesítményű 64 bites operációs rendszer

A Sun Microsystems és az AMD stratégiai partnerkapcsolatuk megkötésének első évfordulóján bejelentették, hogy a jövőben is együtt kívánnak dolgozni.

A két cég együttműködésének legutóbbi eredménye az AMD64 technológiára és vállalati felhasználásra optimalizált Solaris 10 operációs rendszer bemutatása volt. Ez a Solaris első változata, amely támogatja az AMD Opteron processzorok használatát, miközben 64 bites módban fut, és így lehetővé teszi az iparág első számú UNIX platformja képességeinek kihasználását, ugyanakkor bináris kompatibilitást biztosít a 32 és 64 bites környezetek között. A Solaris 10-et úgy optimalizálták, hogy képes legyen kihasználni az AMD64 többmagos technológiájának teljesítményelőnyeit is.

Az elmúlt évben 47 ország több mint 550 ügyfele vásárolt Sun AMD Opteron processzoros termékeket, például Sun Fire V20z vagy Sun Fire V40z szervert, illetve Sun Java Workstation W1100z vagy Sun Java Workstation W2100z munkaállomást. Ezek a termékek a Solaris operációs rendszer futtatásával számos kategóriában értek el rekordnak számító teljesítményteszt-eredményeket.

A Sun AMD Opteron processzoros megoldásai olyan kiemelkedő színvonalú nagyvállalati operációs rendszereket futtatnak, mint a Solaris, a Red Hat Enterprise Linux 3.0 32 bites és 64 bites változata, a SUSE Linux Enterprise Server 8 for 64-bit, a SUSE Linux 9 Professional for 64-bit, a Windows XP, a Windows 2003 és a Windows 2000 Enterprise Server.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés