Connect with us

technokrata

Miniszterelnöki látogatás a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál

Laptop

Miniszterelnöki látogatás a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál

A miniszterelnököt az NHH elnöke és az NHH Tanácsának tagjai a folyamatban lévő projektekről, az NHH céljairól és feladatairól tájékoztatták.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) prioritásai között szerepel, hogy a hatóság döntéseivel 2005-ben tovább csökkentse a mobil végződtetési díjakat, valamint, hogy mérsékelje a vezetékes telefonszolgáltatásban ma még meglévő regionális különbségeket – mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke hétfőn az NHH székházában, miután megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

A miniszterelnököt az NHH elnöke és az NHH Tanácsának tagjai a folyamatban lévő projektekről, az NHH céljairól és feladatairól tájékoztatták. A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a jelenleg folyamatban lévő harmadik generációs mobiltelefon tenderrel kapcsolatban kijelentette, a kormány álláspontja e tekintetben nagyon egyszerű: minél nyíltabb verseny, minél kevesebb befolyást engedni a nem piaci, üzleti igényeknek, a versennyel növelni annak a lehetőségét, hogy egyre többen kapcsolódjanak az Internethez, egyre jobb és egyre olcsóbb szolgáltatást kapjanak.

A miniszterelnök elmondta: abban bíznak, hogy a kiírt határidőre, decemberre a tender sikeresen befejeződik. Hozzátette, hogy amennyiben eredményesen zárul a pályázat, akkor ez egy újabb sikertörténet a magyar távközlés és hírközlés területén, hiszen a hasonló típusú tenderek a környező országok egy részében sikertelenül zárultak.

A kormányfő közölte, az NHH célja és feladata, hogy egy szabályozott, fejlődő, versengő piac kialakításában közreműködjön, amely elsősorban a fogyasztók és a fogyasztókon keresztül az ország érdekeit szolgálja. “Ezzel a szándékkal kell összeegyeztetni a befektetők szándékait.” – tette hozzá.

Pataki Dániel elmondta: bár a magyarországi vezetékes hálózatokból a mobil hálózatokba irányuló hívások összekapcsolási díjai uniós szinten vannak, még magasak, csökkentésüket lépcsőzetesen lehet végrehajtani.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák