Connect with us

Megatrend biztonsági projekt a Paksi Atomerőműnél

Laptop

Megatrend biztonsági projekt a Paksi Atomerőműnél

A második lépcsőben a Megatrend bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert.

A Megatrend 2000 Rt. szerződést írt alá a Paksi Atomerőmű Rt.-vel (PA Rt.), amelynek értelmében a Megatrend biztonsági auditot végez a részvénytársaságnál, majd bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert. A bevezetés célja a Paksi Atomerőmű adatbiztonságának korszerűsítése, a társaság információvédelmi törekvéseinek támogatása.

„Az ISeeSec nélkülözhetetlen minden kiemelt fontosságú információt kezelő gazdasági társaság és szervezet számára.” – mondta Kajati László, a Megatrend üzletfejlesztési igazgatója, az IT Biztonságtechnika Üzletág vezetője.

A Megatrend első feladata az üzleti folyamatok és az azzal kapcsolatos adatbiztonsági folyamatok áttekintése egy audit keretében. A második lépcsőben a Megatrend bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert, amely egyedülálló módon nem a kívülről érkező fenyegetettségek ellen véd, hanem lehetővé teszi a felelős vezetők számára az adatbiztonság központi kontrollját, a különböző preventív intézkedéseket, a rövid reakcióidőt, illetve rendelkezésre bocsátja a stratégiai döntésekhez szükséges szintetizált információkat és egy elemző eszközkészletet.

„A PA Rt.-vel szemben nemcsak üzleti, de társadalmi elvárásként is megfogalmazódik az adatbiztonság mindenkori magas szintjének biztosítása.” – mondta Szentgyörgyi Zsolt, a PA Rt. informatikai főosztályvezetője. „Az információ-technológia rohamos fejlődése mindig újabb kihívások elé állítja a PA Rt. szakembereit.”

A tevékenység minden szintjét és funkcionális területét ma már szoftverek támogatják az Atomerőműnél, az értéket képviselő információk elektronikus formában keletkeznek, és menedzselésük is ezekkel a rendszerekkel történik. Szükségszerű tehát az adatbiztonsági kérdéskör folyamatos újragondolása, és kiemelten fontos az intellektuális tőke védelmi mechanizmusainak korszerűsítése.

„Védelmi kérdések merülnek fel az élenjáró technológiai megoldások alkalmazása kapcsán, az Internet, az e-mail, és a mobil eszközök beépülése pedig új kihívások elé állítja mind a szabályozási hátteret, mind a szabályok betartatásáról gondoskodó humán és műszaki támogatást.” – tette hozzá Szentgyörgyi.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom