Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megatrend biztonsági projekt a Paksi Atomerőműnél

Laptop

Megatrend biztonsági projekt a Paksi Atomerőműnél

A második lépcsőben a Megatrend bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert.

A Megatrend 2000 Rt. szerződést írt alá a Paksi Atomerőmű Rt.-vel (PA Rt.), amelynek értelmében a Megatrend biztonsági auditot végez a részvénytársaságnál, majd bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert. A bevezetés célja a Paksi Atomerőmű adatbiztonságának korszerűsítése, a társaság információvédelmi törekvéseinek támogatása.

„Az ISeeSec nélkülözhetetlen minden kiemelt fontosságú információt kezelő gazdasági társaság és szervezet számára.” – mondta Kajati László, a Megatrend üzletfejlesztési igazgatója, az IT Biztonságtechnika Üzletág vezetője.

A Megatrend első feladata az üzleti folyamatok és az azzal kapcsolatos adatbiztonsági folyamatok áttekintése egy audit keretében. A második lépcsőben a Megatrend bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert, amely egyedülálló módon nem a kívülről érkező fenyegetettségek ellen véd, hanem lehetővé teszi a felelős vezetők számára az adatbiztonság központi kontrollját, a különböző preventív intézkedéseket, a rövid reakcióidőt, illetve rendelkezésre bocsátja a stratégiai döntésekhez szükséges szintetizált információkat és egy elemző eszközkészletet.

„A PA Rt.-vel szemben nemcsak üzleti, de társadalmi elvárásként is megfogalmazódik az adatbiztonság mindenkori magas szintjének biztosítása.” – mondta Szentgyörgyi Zsolt, a PA Rt. informatikai főosztályvezetője. „Az információ-technológia rohamos fejlődése mindig újabb kihívások elé állítja a PA Rt. szakembereit.”

A tevékenység minden szintjét és funkcionális területét ma már szoftverek támogatják az Atomerőműnél, az értéket képviselő információk elektronikus formában keletkeznek, és menedzselésük is ezekkel a rendszerekkel történik. Szükségszerű tehát az adatbiztonsági kérdéskör folyamatos újragondolása, és kiemelten fontos az intellektuális tőke védelmi mechanizmusainak korszerűsítése.

„Védelmi kérdések merülnek fel az élenjáró technológiai megoldások alkalmazása kapcsán, az Internet, az e-mail, és a mobil eszközök beépülése pedig új kihívások elé állítja mind a szabályozási hátteret, mind a szabályok betartatásáról gondoskodó humán és műszaki támogatást.” – tette hozzá Szentgyörgyi.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés