Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három új multimédiás projektor a Canontól

Laptop

Három új multimédiás projektor a Canontól

A Canon bemutatta új kivetítő családjának három tagját, LV-7225, LV-7220 és LV-5220 típusszámmal.

Mindhárom készülék a Canon 1,6-szeres zoom objektívjével rendelkezik, és tükrözi a Canon-nak az optikai technológia területén megszerzett szakértelmét. A nagylátószögű lencse nagyméretű képet biztosít akkor is, ha a kivetítő közel van a vetítőfelülethez, a nagy teljesítményű zoom objektívnek köszönhetően egyszerűbbé válik a projektor elhelyezése.

A három készülék lenyűgöző fényerejű és részletgazdag képet nyújt, magas kontraszt aránnyal és élénk színekkel:
-LV-7225 – 2.500 ANSI lumen, nagyfelbontású, fizikai XGA kivetítés, és magas 350:1-hez kontraszt arány
-LV-7220 – 2.000 ANSI lumen, nagyfelbontású, fizikai XGA kivetítés, és magas 350:1-hez kontraszt arány
-LV-5220 – 2.000 ANSI lumen, fizikai SVGA kivetítés és magas 400:1-hez kontraszt arány


Mindegyik projektor számos olyan megoldást tartalmaz, amelyek automatikusan a legjobb képminőséget biztosítják, és növelik a felhasználás rugalmasságát, beleértve nyolc, könnyen kezelhető képbeállítást, amelyek optimális eredményt adnak különböző megvilágítású környezetekben. A függőleges és vízszintes képsarok korrekció megakadályozza a kép torzulását abban az esetben, ha a kivetítő nem pontosan szemben helyezkedik el a kivetítő felülettel. A váltottsoros videó jeleknél sorkövető letapogatással finomabb mozgókép és élesebb szöveg megjelenítést érnek el. A kivetítők tömege mindössze 2,9 kilogramm, a helyigényük alig nagyobb egy A4-es oldalnál, csendes üzemmódban pedig a működési zajuk pedig csupán 35 decibel.

Könnyen kezelhető képbeállítások a minőségi bemutatókhoz
A nyolcféle képbeállítás arról gondoskodik, hogy a kép minősége mindig optimális legyen, négy almódból pedig mind bemutató vetítő, mind pedig mozgókép (videó) megjelenítő módok választhatóak. A bemutató vetítéshez beállítható a szokásos, az élesebb grafikát és fotókat megjelenítő Hi-Contrast, a felhasználó által megadott, valamint a falitábla (Blackboard) mód. A videó vetítéshez a szokásos mód mellett választható az elsötétített helységekre optimalizált mozi (Cinema) mód, a felhasználó által rögzített, és a falitábla (Blackboard) mód. A felhasználói módok mind a bemutató mind a videó vetítésnél lehetővé teszi számos beállítás (például a gamma vagy a fényesség) manuális megadását, így a képnek az adott környezethez való igazítását.

Automatikus mód különböző fényviszonyokhoz
A gyengén megvilágított vagy elsötétített helységekben a vetített képek fekete területei világos szürkeként jelenhetnek meg, ha a vetítő lámpája túl fényes. Az Auto Image Mode automatikusan kompenzálja ezt a hatást, mert folyamatosan méri a környezet világosságát, és ennek megfelelően szabályozza a vetítőlámpa fényerejét. Az eredmény tökéletesen kiegyensúlyozott fényerő (még állandóan változó megvilágítású környezetben is) anélkül, hogy kézzel bármit is utána állítanánk.

Alkalmazkodó elhelyezés
A projektor 1,6-szoros zoom objektívje a kívánt képméretet biztosítja széles távolságtartományban. A nagylátószögű lencse nagyméretű képet vetít akkor is, ha a projektor egy kis szobában nagyon közel van a vetítőfelülethez, a 2,5 méteres távolságról vetített kép átlója 2,5 méter. Ez azt jelenti, hogy a tanácsteremben vagy a tárgyalóban a projektor elhelyezhető az asztal vetítőfelülethez közeli szélén, a projektor fénye nem zavarja az asztal körül ülőket és vetítést sem szakítják félbe a kivetítő és a kép között áthaladók. A függőleges képsarok szabályozás kihasználja a projektorok új dőlésérzékelőjét, és így automatikusan korrigálja a trapéztorzítást, amikor a projektor előre vagy hátra dől. A vízszintes képsarok korrekcióra akkor van szükség, amikor kivetítő nem pontosan szemben áll a vetítőfelülettel.

Sorkövető letapogatás az egyenletes tiszta képekhez
A hagyományos projektorok képén gyakran látható villódzást általában az un. váltottsoros (interlaced) megjelenítés okozza. Ekkor két félkép (az egyik a páros, a másik a páratlan sorszámú sorokat tartalmazza) egymásra vetítésével állítják elő a képet. Az LV-7225, az LV-7220 és az LV-5220 folyamatos letapogatással vetít, vagyis mindig a teljes képet rajzolja ki. Ez jelentősen csökkenti a villódzást, és egyenletesebb mozgást, tisztább vonalakat és feliratokat eredményez.

Csendes és kényelmes
A csendes üzemmód a ventillátor zaját 39 decibelről 35 decibelre csökkenti, különösen halk működést eredményez a csendet igénylő beállításokban. Az új, lineáris ventilátor-szabályozás a kényelmes környezet megteremtésében is segít, mert automatikusan szabályozza a ventillátor rendszert, a ventillátor feszültségét a helység hőmérsékletének megfelelően állítja be, így a ventillátor zaja sohasem haladja meg az éppen szükséges mértéket.

Testreszabás és kapcsolatok
Valamennyi modellen beállítható, hogy bekapcsolás után, ha nincs jelforrás, a felhasználó cég logoját vetítse ki. Ez növeli a bemutató hatását és csökkenti az engedély nélküli használat veszélyét. A jó minőségű bemutatókhoz biztosítani kell a kivetítőhöz való megfelelő csatlakozást, a gyors digitális DVI-I interfésszel kiküszöbölhetőek a szöveg megjelenítéskor fellépő villogás, az elmosódott vonalak, a szellemképek és a színproblémák, mert a csatlakozó jelét nem kell konvertálni (kompatibilis a HDCP-vel). A komponens video bemenet támogatja a nagy felbontású DVD és HDTV videó megjelenítést. A kivetítők rendelkeznek analóg ki- és bemenettel is, így külső monitor is csatlakoztatható hozzájuk, ha a bemutatót például asztali gépen és nem noteszgépen futtatjuk. Opcionálisan az elterjedt SCART csatlakozó is elérhető.

Opcionális Multi Card bővítés
A külön megvásárolható Multi Card Imager-el vezeték nélküli (IEEE 802.11b) hálózati kártya, és Compact Flash kártya (számítógép nélküli is tartható így bemutató) csatlakoztatható a projektorhoz, az egér vezérlése és a projektor távvezérlése is megoldható vezetékes vagy vezeték nélküli LAN hálózaton át.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés