Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Netscape böngésző a láthatáron

Laptop

Újabb Netscape böngésző a láthatáron

Az AOL kiszivárogtatta, hogy browserének alapos felújításán dolgozik.

Az America Online, mint a Netscape tulajdonosa, még májusban jelentette be, hogy a nyáron új változatot ad ki böngészőjéből; augusztus közepén aztán elérhetővé is vált a Netscape legújabb verziója. A szoftver kezelői felülete nagy részben változatlan marad, a 7.2-es böngésző tulajdonképpen csak a korábbi verzió apróbb foltozgatása lett, szó sem volt mérföldkőnek számító előrelépésről. Az ezt megelőző kiadás egyébként még tavaly júliusban jelent meg, többek között a nem angol nyelvű domainek támogatásával és egy beépített spamszűrővel gazdagította a programot.

Nemrég azonban a vállalat megerősítette, hogy egy újabb, Mozillára alapuló böngészőt terveznek kiadni. A prototípus tesztelésére már fel lehet iratkozni; maga a teszt november utolsó napján kezdődik. Kedvcsinálónak a cégnél annyit elárultak, hogy ez ezúttal nem csak apróbb bővítgetése, javítása lesz a szoftvernek, hanem számos új funkciót terveznek bevezetni a Netscape-ben. A fejlesztőcsapat kissé fellengzős közlése szerint az új prototípus megváltoztathatja a Web használatát (hisszük, ha látjuk).

˝Ez egy jelentős előrelépés lesz egy teljesen új böngésző irányába.˝ – mondta Andrew Weinstein, az AOL egyik szóvivője – ˝A Mozillán túl tekintünk, a szoftver motorja tartogat néhány meglepetést.˝ A szóvivő azt azonban nem közölte, hogy mikor kerül sor egy globális bétatesztre avagy a böngésző végleges változatának megjelentetésére. Szintén nem kívánta megnevezni, hogy az új szoftver hányas verziószámot kapja majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés