Connect with us

Invitel csatlakozott az Európai Távközlési Hálózat Üzemeltetők Szövetségéhez

Laptop

Invitel csatlakozott az Európai Távközlési Hálózat Üzemeltetők Szövetségéhez

Vidos Tibor külső kapcsolatokért és szabályozásért felelős vezérigazgató-helyettes csatlakozási nyilatkozatot írt alá.

Az Invitel Rt. nevében Vidos Tibor külső kapcsolatokért és szabályozásért felelős vezérigazgató-helyettes csütörtökön Szarajevóban, az Európai Távközlési Hálózat Üzemeltetők Szövetségének (European Telecommunications Network Operators’ Association, ETNO) 25. közgyűlésén csatlakozási nyilatkozatot írt alá. Ez az aktus tette teljessé az Invitel belépését a 41 jelentős európai távközlési vállalatot tömörítő befolyásos brüsszeli szakmai szervezetbe.

„Invitelt, mint az ország második legnagyobb vonalas telefonszolgáltatóját komolyan érintik az európai távközlési jogszabályok és szabályozási lépések, mivel ezek Magyarország EU csatlakozása óta közvetlenül hatnak az Invitel üzleti eredményeire. Kulcsfontosságú tehát, hogy az Invitel az európai döntéshozatali folyamat részese legyen. Ezért csatlakoztunk az ETNO-hoz” – jelentette ki Martin Lea az Invitel vezérigazgatója.

Az Európai Bizottság 2005-ben felülvizsgálja az uniós távközlési szabályozás néhány fontos elemét. A felülvizsgálat következtében előálló jogszabályi változásokat a magyar kormánynak illetve a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak kell majd átültetnie a magyar jogrendbe és gyakorlatba.

Lea úr véleménye szerint: “Az Invitel és más távközlési vállalatok keményen fognak azért lobbizni, hogy a megújított európai uniós szabályok alkalmasabbak legyenek az Unióhoz újonnan csatlakozott országok piaci viszonyainak kezelésére, mint a jelenlegi, a csatlakozás előtti időkből örökölt szabályozás.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom