Connect with us

Cisco ´Hálózatba kapcsolt közösségek´: e-települések megvalósítása a helyi és regionális önkormányza

Laptop

Cisco ´Hálózatba kapcsolt közösségek´: e-települések megvalósítása a helyi és regionális önkormányza

eSopron: a Polgármesteri Hivatal, a Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem együttműködésével e-város épül.

A Cisco Systems az immár hetedik alkalommal megrendezett Cisco Expo-n mutatta be a „Connected Communities – Hálózatba kapcsolt közösségek” kezdeményezését, amely támogatja a helyi és regionális önkormányzatokat a vállalkozások és a lakosság jobb kiszolgálásában, a helyi gazdaság élénkítését célzó törekvéseik megvalósításában.

A Cisco Systems „Hálózatba kapcsolt közösségek” elnevezésű kezdeményezése keretében a hálózati technológiákat és a korszerű ügyviteli folyamatokat ötvöző lehetőségeket kínálja az önkormányzatoknak, melyekkel azok sikeresebbek lehetnek a hatékonyabb lakossági szolgáltatások nyújtása, a közbiztonság javítása és a gazdaságélénkítés terén.

A kormányzati és önkormányzati intézmények összekapcsolása, a hivatalok egyszerű és kényelmes, bármikor hozzáférhető online elérése jelentős megtakarításokat és egyben hatékonyság-növekedést eredményez a helyi és központi államigazgatás, az állampolgárok és az üzleti szféra részére egyaránt.

Napjaink települései, önkormányzatai folyamatosan keresik annak módját, hogyan tudnak az ott élő polgárok sikeresebben, hatékonyabban kommunikálni egymással, a településen belül és annak határain kívül is. A megfelelő kommunikációs infrastruktúrával ellátott települések sikeresebbek lehetnek a befektetőkért folytatott versenyben. A szélessávú hálózati hozzáférés ma már éppúgy alapfeltétele a versenyképességnek, mint a közúti és vasúti infrastruktúra.

Magyarországon az egyik úttörő szerepet vivő önkormányzat a soproni, ahol a Polgármesteri Hivatal, a Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem együttműködésével született meg az eSopron kezdeményezés. Sopronban e-város épül, ahol első lépésben az önkormányzati intézményeket, majd a város oktatási, egészségügyi és szociális intézményeit – összesen 39 intézményt – kapcsolják össze szélessávú hálózati kapcsolattal. Ezt a hálózatot és a rajta keresztül elérhető információkat, szolgáltatásokat folyamatosan bővítik, és elérhetővé kívánják tenni valamennyi önkormányzati képviselő, végső célként pedig a lakosság számára is.

A város határában létesülő Ipari és Innovációs Park inkubátorházában otthont adnak az innovatív vállalkozásoknak, amelyek a régió fejlődését hozzák magukkal. Itt kap helyet az egyetem Informatikai tanszéke, valamint kutató-fejlesztő részlege is, amely a parkban letelepedő vállalkozásokkal együttműködve egyfajta tudásközpontként működhet.

A Soproni Ipari és Innovációs Park, valamint a Soproni Önkormányzat hálózati infrastruktúráját a Cisco hálózati eszközeivel a Matáv Csoport rendszerintegrációs megoldásaként a BCN Kft., mint a Cisco Systems Gold minősítésű partnere tervezte és építi ki. A Cisco IP-telefónia technológiájára épülő megoldás lényege, hogy a végponttól végpontig terjedő hálózati infrastruktúra alapján nincs szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, mivel a hangkommunikáció is az IP alapú hálózaton történik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő