Connect with us

technokrata

Újítások a magyar Blackpanther OS háza táján

Laptop

Újítások a magyar Blackpanther OS háza táján

Akár ingyenesen is letölthető a magyar operációs rendszer.

Mint ismeretes, a magyarországi operációs rendszerek piacán az év közepén megjelent alternatív rendszer a Blackpanther OS. A rendszer lehetőséget próbál nyújtani a magyarországi illegális szoftverfelhasználás mértékének csökkentésére, mivel akár díjtalanul is letölthető, de a dobozos verzió bevezető ára is tízezer forint alatt van. Ez a rendszer már alapból tartalmazza a mindennapi otthoni vagy irodai felhasználáshoz, internetezéshez, irodai munkához, szükséges programokat (Office-t is), de amennyiben ezek kevésnek bizonyulnak a felhasználó számára, a programkezelőben több száz jogtiszta program közül lehet válogatni.

A most bejelentett Magyarországon egyedülálló klubrendszer arra hívatott, hogy a klubtagok részére naponta frissülő programokat biztosítson, multimédia, laptop, megjelenés stb. kategóriákban online támogatást biztosítson minimális tagsági díj ellenében. A fejlesztők emellett kiemelten kezelik a noteszgépek felhasználóit is, így bárki több tíz vagy akár százezer forintot is spórolhat egy esetleges notebook vásárlás esetén.

A rendszer indításához minimális számítástechnikai ismeret elég, mert a hardverfelismerés automatikusan végbemegy. A szoftver ráadásul teljes mértékben immúnis – és ezáltal védett – a levelekben is terjedő Windows-os vírusokra, így antivírus szoftverre sincs szükség.

A fejlesztő cég két nagyobb hazai notebook forgalmazóval is tárgyal, így elképzelhető, hogy még az idén egy karácsonyi notebook vásárlásakor a megvásárolt gépen Blackpanther OS-t találunk.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp