Connect with us

technokrata

Megjelent a legújabb, kritikus hibától mentes Skype

Laptop

Megjelent a legújabb, kritikus hibától mentes Skype

A VoIP, azaz az internetes hangtovábbítás egyik legismertebb kliensében, a peer to peer alapokra építkező Skype-ban komoly biztonsági hibára bukkantak, mely ellen a legújabb változat letöltésével és telepítésével lehet ˝védekezni˝.

Nemrég derült fény arra, hogy a Skype-ban található egy olyan sebezhetőség, amely révén egy támadó átveheti a teljes ellenőrzést a felhasználó számítógépe felett. Ehhez nincs másra szükség, olvasható a Secunia hétfői bejelentésében, mint hogy egy olyan linkre kattintson a VoIP szoftverrel rendelkező internetező, amelyet speciális feltételeknek megfelelően hoztak létre. Egy túlságosan hosszú karakterlánc alkalmazása egy linkben ugyanis puffertúlcsorduláshoz vezethet, amit jogosulatlan programfuttatásra lehet kihasználni. A hiba csak a Windows-os változatokat érinti, tehát a linuxos és a Mac OS X-es verziókkal rendelkezők programjai mentesek ettől a sérülékenységtől.

Elismerték a hiba meglétét a Skype-ot fejlesztő csapatnál is. Kelly Larabee, a cég szóvivője elmondta, hogy már a múlt héten tájékoztatták őket erről, s ők ennek az információnak a tudatában hozták létre a VoIP szoftver új változatát. ˝Javasoljuk felhasználóinknak, hogy töltsék le a legújabb verziót.˝ – mondta Larabee.

A Skype a megjelenése óta eltelt több mint egy év alatt talán alkotói által sem várt népszerűségre tett szert, ezért sok embert érinthet a probléma. Néhány adat: eddig több mint 34 milliószor töltötték le a szoftvert, s ma már nem ritka az sem, hogy egyszerre több mint egymillió ember futtatja egy időben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák