Connect with us

technokrata

Terták Ádám az ITDH új vezérigazgatója

Laptop

Terták Ádám az ITDH új vezérigazgatója

Terták Ádám a működőtőke Magyarországra vonzása mellett kiemelt feladatnak tekinti a már Magyarországon jelen levő vállalatokkal való intenzívebb kapcsolattartást.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter 2004. november 15-i hatállyal Terták Ádámot nevezte ki az ITDH új vezérigazgatójának. Terták Ádám célja, hogy az ITDH az eddiginél rugalmasabban, hatékonyabban, képviselje a magyar gazdaság és szereplőinek érdekeit. A működőtőke Magyarországra vonzása mellett kiemelt feladatnak tekinti a már Magyarországon jelen levő vállalatokkal való intenzívebb kapcsolattartást, közreműködést fejlesztéseik, problémáik megoldásában.

Terták Ádám közgazdász, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, valamint részt vett számos posztgraduális vezetőképző tanfolyamon Magyarországon és külföldön.

A számítástechnika területén, majd az egyik magyar kereskedelmi bank tanácsadójaként dolgozott. 1991 januárja óta irányította az Ernst & Young magyarországi irodáját vezérigazgatóként. 2003. március 15. és 2004. február 29. között az Ernst & Young magyarországi irodájának elnöke volt. Számos társadalmi szervezet munkájában vesz részt (többek között Transparency International, MGYOSZ).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák