Connect with us

technokrata

Újabb Oracle világrekord

Laptop

Újabb Oracle világrekord

Az Oracle begyűjtötte a TPC-H első helyezéseit, és világrekordot ért el az egy, három és tíz terabyte-os mérettartományban.

Az Oracle bejelentette, hogy a TPC-H rangos benchmarkjaiban elnyerte az első helyet az egy, három és tíz terabyte-os mérettartományban. Ezzel az Oracle az egyetlen adatbázisgyártó, amely egyszerre tartja a világcsúcsot a TPC-H három legnagyobb mérettartományában.

A legnagyobb globális nagyvállalatok hatalmas mennyiségű információt halmoznak fel, és sokan közülük funkcionalitása és sebessége miatt az Oracle Database 10g adatbázis-kezelőt választják azokhoz az adatvizsgálatokhoz és összetett lekérdezésekhez, amelyek a döntéshozók számára oly fontos „üzleti intelligenciát” biztosítják. Az Oracle Database 10g központi, integrált adatbázismotorja jól méretezhető, és kiváló teljesítményű adattárházas rendszerek működtetését teszi lehetővé. Az összes fontosabb hardveren és operációs rendszeren elérhető Oracle Database 10g rugalmas környezetet biztosít a vállalatok adattárházas megoldásaihoz. A 2004. februárjától kapható adatbázis-kezelő már komoly eredményeket tudhat maga mögött, és több világrekordot állított fel adattárházas teljesítményével, méretezhetőségével és ár-teljesítmény arányával, rendszeresen lekörözve riválisait.

„Az Oracle vezető pozíciója a TPC-H sebességpróbáin jól mutatja az Oracle elkötelezettségét az adattárházas technológiák és az olyan szoftverek fejlesztése mellett, amelyek kimagasló teljesítménye és méretrugalmassága nélkülözhetetlen a mai globális nagyvállalatok igényeinek kiszolgálásához.” – jelentette ki Richard Sarwal, az Oracle Corporation nagyteljesítményű kiszolgáló-megoldásokért felelős alelnöke – „Mi vagyunk az egyetlen gyártó, amely mindhárom kategóriában vezet, így biztosak lehetünk afelől, hogy ügyfeleink a lehető legjobb értéket képviselő, kategóriájukban felülmúlhatatlan megoldásokhoz jutnak.”

Néhány szóban a TPC-H sebességpróbáról
A TPC-H a döntéstámogatási rendszerek sebességpróbája, és egy sor eseti üzleti lekérdezésből, illetve kötegelt adataktualizáló feldolgozásból áll. Az alkalmazott mérőszám elnevezése „TPC-H Composite Query-per-Hour Performance Metric” (QphH@Size), amely az egy óra alatt adott méretű adathalmazon lefuttatott összetett lekérdezések számát adja meg, és a rendszer lekérdezésfeldolgozási képességeinek különböző vetületeit tükrözi.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek