Connect with us

Már számos magyarországi vállalkozás használja sikerrel az SAP Business One-t

Laptop

Már számos magyarországi vállalkozás használja sikerrel az SAP Business One-t

A magyar kis- és közepes vállalatok szerint az SAP a kulcs a növekedéshez.

A kis- és középvállalatok gyakran érzik úgy, hogy az általuk használt informatikai rendszerek bonyolultságának egyenes arányban kell állnia a cég méretével. A valóság ezzel szemben az, hogy a KKV-k folyamatai semmivel sem egyszerűbbek, mint a velük egy iparágban tevékenykedő nagyobb társaiké. A különálló, nem egységes platformon működtetett programok, nyilvántartások hamar a dinamikusan fejlődő vállalkozások növekedésének gátjává válhatnak. Az alábbiakban bemutatott vállalkozások ezt felismerve döntöttek úgy, hogy az elsők között vezetik be a nagyvállalati piacon már komoly tapasztalatokkal rendelkező SAP új, kis- és közepes vállalatok számára kifejlesztett megoldását, az SAP Business One-t.

Az 1985-ben alapított mezőtúri Baracsi-Paletta 97. Kft. szintén az elsők között, október 1-jétől kezdte használni az SAP Business One-t. A raklapokat gyártó cég mindig arra törekedett, hogy egy lépéssel a versenytársak előtt járjon, és ebbe a filozófiába tökéletesen illeszkedik az SAP Business One bevezetése.

„Két nagy cégnek is beszállítói vagyunk, akik SAP rendszert használnak. Amikor adatokra volt szükségünk arról, hogy milyen mennyiségű árut szállítottunk nekik, rendszerint tőlük kértünk segítséget, hiszen az ő SAP rendszerükkel sokkal egyszerűbb volt elkészíteni a szükséges kimutatást. Innen az ötlet, hogy mi is SAP szoftvert használjunk. Szeretnénk rögtön tovább is lépni ezen a területen, és megvalósítani az on-line rendelésfogadást, amivel egyértelműen versenyelőnyt kívánunk elérni a piacon.” – ismertette az SAP Business One bevezetése mellett szóló érveit Baracsi István cégvezető.

„Cégünk tevékenységi területén egyedüliként rendelkezik ISO minősítéssel. Az SAP Business One-tól pedig azt reméljük, képesek leszünk jobban megfelelni a bankok követelményeinek, versenyelőnyhöz juthatunk a nagyobb vállalatokkal, multinacionális cégekkel kialakítandó beszállítói kapcsolatok, valamint az exportkapcsolatok kialakításában.” – tette hozzá a cégvezető.

Az analitikai és orvostechnikai eszközöket gyártó japán Shimadzu magyarországi képviselete, a Simkon Kft. idén szeptemberben vezette be az SAP Business One megoldást. A 2004. januárja óta ISO minősítéssel is rendelkező vállalat az üzleti folyamatok összehangolását tartja a legfontosabb célnak, azaz hogy egyetlen egységes rendszerben legyenek képesek kezelni a beszerzés, az értékesítés, a szervizelés és a könyvelés folyamatait.

„Eddig különböző programokat használtunk, ami nehézkessé tette a munkavégzést. Az SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszer segítségével egyetlen adatbázisban megtalálható az összes, a vállalat működése szempontjából fontos adat. Ennek eredményeképpen azt várjuk, hogy a folyamatok felgyorsulnak, a cég rugalmasabban, gyorsabban tud reagálni a kihívásokra, váratlanul felmerülő helyzetekre, valamint hogy az egész üzletvitel pontosabbá válik.” – nyilatkozta Vincze Lajos, a Simkon Kft. cégvezetője.

A Ham-Bell Kft.-nél a tevékenységi kör bővülése tette szükségessé az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetését. „Cégünk alaptevékenysége távközlési berendezések szállítása, üzemeltetése volt, az elmúlt években azonban több, az eredeti tevékenységből eredően komplexebb rendszerek kivitelezésével, projekt vezetésével, alkalmazásfejlesztéssel kezdtünk el foglalkozni. Ebből következően több szállítóval, alvállalkozóval és partnerrel dolgozunk. A jelenlegi piaci verseny megköveteli, hogy minden projektet optimális idő- és költségráfordítással kivitelezzünk, ezért a kialakított munkafolyamatainkhoz a már közép- és nagyvállalatok által is használt integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése vált szükségessé. A rendszer kiválasztásának legfontosabb szempontjai voltak az alkalmazás támogatási háttere, magyar piaci referencia, bevezetés és követés költségei. Azt gondoljuk, hogy az SAP nagyrendszerén szerzett tapasztalatai és jelenlegi referenciái alapján ez az új alkalmazás is ugyanezt fogja nyújtani számunkra.” – nyilatkozta Hambalkó Imre ügyvezető igazgató.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom