Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pécs: rendőrségi razzia illegális DVD kereskedők ellen

Laptop

Pécs: rendőrségi razzia illegális DVD kereskedők ellen

A Pécsi Rendőrfőkapitányság munkatársai a tegnapi pécsi Nagyvásáron közös akciót tartottak, amelynek során 12 illegális DVD kereskedőt vontak eljárás alá. A pécsi Vásártéren és az ezt követő házkutatásokon körülbelül 700 darab CD-t illetve DVD-t, 5 illegálisan átalakított Playstation játékgépet és 5 számítógépet foglaltak le.

Az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) közhasznú alapítványként működő szervezet, legfontosabb célja, hogy védje az audiovizuális termékek (filmek) szerzői jogait, és harcoljon a DVD, videó CD-k, egyéb hordozók, valamint interaktív játékok hamisítása, illegális internetes letöltése és terjesztése ellen. Az ASVA felderítő és szakértői munkájával segíti az Országos Rendőrfőkapitányság munkatársait a szerzői jogsértéssel kapcsolatos esetek felkutatásában, ennek az együttműködésnek eredménye a sikeres pécsi akció is.

A Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya rendszeresen ellenőrzéseket tart a pécsi Vásártér területén. A rendőrségi akciók célja, hogy visszaszorítsák és eljárás alá vonják az illegális termékekkel kereskedőket. A vasárnapi pécsi Nagyvásáron tartott razzia során, 12 illegális DVD kereskedő ellen indult büntetőeljárás. A pécsi Vásártéren és az ezt követő házkutatásokon körülbelül 700 darab – jellemzően illegálisan másolt filmeket tartalmazó – DVD-t és CD-t, 5 számítógépet és 5 illegálisan átalakított Playstation játékgépet foglaltak le. A rendőrség által lefoglalt, illegálisan másolt és terjesztett DVD-k mindegyike nagyon gyenge kép- és hangminőségű, mozivászonról rögzített filmeket is tartalmazott.

Az ASVA kutatórimának elnöke, Mihály György az esettel kapcsolatban kijelentette: ”A kiváló digitális hangjellemzőket és képminőségét csak a legális forrásból származó DVD-videók garantálják. Így nemcsak arról van szó, hogy ezek az illegális DVD-kereskedők Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogokat sértettek meg, hanem a rossz minőségű DVD-kel a vásárlókat is megkárosították.”

A tegnapi akción kívül a pécsi rendőrök eredményesen derítettek fel egy DVD-terjesztő hálózatot, akik Internet- és újsághirdetés alapján filmeket, zenéket, játékprogramokat és szoftvereket árusítottak illegálisan. Ezen ügyből kifolyólag az egyik budapesti terjesztőt egy hónapra, míg a komlói terjesztőt 3 hónapra helyezték előzetes letartóztatásba. Az ügyben a nyomozás még jelenleg folyamatban van, de eddig is több ezer CD illetve DVD került lefoglalásra, melyek szakértői vizsgálata jelenleg is folyik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés