Connect with us

technokrata

BSA Magyarország kampánya a szoftvergazdálkodás és szoftvernyilvántartás elterjedéséért

Laptop

BSA Magyarország kampánya a szoftvergazdálkodás és szoftvernyilvántartás elterjedéséért

Az elmúlt időszakban a szoftvergazdálkodás egyre több gazdálkodó szervezetnél és vállalatnál vált a vezetési gyakorlat egyik fontos elemévé.

A BSA Magyarország folytatja szoftverfelhasználással és szoftvergazdálkodással kapcsolatos felvilágosító tevékenységét. Ennek keretében novemberben levelet küld a gazdálkodó szervezetek részére, amelyben felhívja a figyelmet a szoftvergazdálkodás előnyeire és szükségességére, valamint felajánlja segítségét a szoftvergazdálkodással kapcsolatos kérdésekben.

Az akcióval a BSA Magyarország célja, hogy tudatosítsa az üzleti szoftverek üzleti célú felhasználóiban a szoftverek jogtisztaságának fontosságát. További célkitűzése a szoftvergazdálkodás és – nyilvántartás – mint üzleti folyamat – fontosságának és előnyeinek megismertetése.

A szoftvergazdálkodás segítségével a gazdálkodó szervezetek hatékonyan szervezhetik, ellenőrizhetik és fejleszthetik szoftverparkjukat. A rendszeres és szakszerű szoftvergazdálkodással pénzt takaríthatnak meg. A szoftvernyilvántartó segítségével könnyen átlátható, hogy hol van szükség új programokra és frissítésre.

Az elmúlt időszakban a szoftvergazdálkodás egyre több gazdálkodó szervezetnél és vállalatnál vált a vezetési gyakorlat egyik fontos elemévé. Sokan felismerték, hogy a nem megfelelő szoftvergazdálkodás számos negatív gazdasági és jogi hatással érintheti a vállalkozás működését. A szoftverek jogosulatlan felhasználása és másolása a hatályos magyar szerzői jogi törvény szerint megvalósítja a szerzői jog megsértését. Az illegális szoftver használata idő- és információveszteséget okozhat, bizonytalan forrásuk eredményeként.

A BSA Magyarország felvilágosító munkájának fontos részét képezi ez az akció: „Tavaly hazánkban az üzleti szoftverek 42 százaléka volt illegális, reméljük, hogy ez a kampány is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország minél hamarabb elérje az Európai Unió jelenleg átlag 36 százalékos szoftverillegalitási mutatóját” – mondta Sebők Erzsébet, a BSA Magyarország főtitkára.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp