Connect with us

Orchi e-mail Center: e-mailek biztonságos tárolása, kezelése

Laptop

Orchi e-mail Center: e-mailek biztonságos tárolása, kezelése

Új e-mail-archiváló és -kezelő informatikai rendszert adott ki az ADM: az Orchi e-mail Centert, mely az Orchi nagyvállalati iratkezelő szoftvercsalád elemeire épülő független modul. Korlátlan mennyiségű elektronikus levél biztonságos tárolására, gyors kezelésére és visszakeresésére alkalmas, valamint együttműködik a nagy elektronikus levelező-rendszerekkel.

Ma már a vállalati kommunikáció elsődleges eszköze az elektronikus levél, amelyben a vállalati kapcsolatrendszer, a kapcsolattörténet tükröződik, és a vállalati tudásbázisnak is alapvető fontosságú összetevője. Archiválása, kezelése egyrészt hozzájárulhat, hogy adatbányászati eszközökkel a tudásbázis aktív részévé váljon és más eszközökkel (CRM stb.) integrálódjon; másrészt pedig elháríthatók a levelezésben foglalt biztonsági kockázatok. Ma minden vállalatnál akkora és exponenciálisan növekvő levélhalmaz gyűlik össze, hogy elkerülhetetlen a professzionális archiválás. Ez a szükséglet a vállalati dokumentumarchiválás döntő feladatává növekedett. Az e-mail kommunikáció elterjedtsége ellenére az elektronikus levelezőrendszerek nem igazán segítik a felhasználókat a vállalati e-mailek nagy tömegű és dinamikus kezelésében. Ez indította az ADM-et arra, hogy az Orchi dokumentumkezelő rendszerének elektronikus levelekkel foglalkozó összetevőit külön alkalmazássá fejlessze: az Orchi e-mail Centerré.

A megoldandó feladatok – kihívások
Az e-mailek számának növekedése mellett nő az átlagos méretük és komplexitásuk. Ugyancsak növekszik a dokumentációs színvonallal kapcsolatos igény (archiválási időtartam, gyors kereshetőség, hitelesség, biztonságos elérés, megőrzési biztonság, adatvédelem, a levelezőrendszerek redundanciájának csökkentése). Több síkú biztonsági kockázat ébred, a levelek könnyed kezelésétől kezdve a vállalati tevékenység bizalmas részeinek rekonstruálhatóságán át a rosszhiszemű beavatkozás számára nyíló biztonsági résekig. Az archiválás eddigi megoldásaiban a levelek visszakeresése, adatállományuk felhasználása jobbára speciális megoldásokat és szakértelmet kívánt. Végül általános szükséglet a vállalati adatállomány egynemű kezelése, és célszerű, ha ehhez illeszkedik az e-mail-archiválás is.

Az Orchi e-mail Center jellemzői
A szoftver szerveroldala illeszkedik a legelterjedtebb levelező kiszolgálókhoz (Lotus Notes, Exchange). A levelekről külön kezelt metaadat-katalógus készül, magukat a leveleket és csatolmányaikat pedig az Orchi dokumentumkezelő rendszer eszközei menedzselik. A beérkezéskor, illetve a levélkibocsátáskor történik archiválás, biztonsági és tartalomszűrés, beállítható szabály alapú csoportosítás-osztályozás. Az Orchi eC szerveroldali funkciója a publikálás és levélmegosztás, valamint a levelek differenciált hozzáférés-védelme is. Mindezek a műveletek a katalógusállományon keresztül valósulnak meg. A kliensoldalon mindehhez a levelezőkliensbe (például Microsoft Outlook) épülő modul tartozik, amely az Orchi eC szerverfunkcióival kommunikál, például közvetíti a kereséseket, és virtuális archív mapparendszerben mutatja a leveleket. Az állományokhoz való hozzáférés a vállalati jogosultság-rendszerhez illeszkedik, beleértve a dokumentumok tulajdonosainak figyelembevételét is. Az archívum méretét csak a hardveradottságok határolják.

Az Orchi e-mail Center legfőbb célja, hogy az elektronikus levelezés passzív, sőt bizonyos kockázatot hordozó adatállományból az üzleti folyamatok döntő fontosságú erőforrását jelentő vállalati tudásbázis részévé léphessen elő.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő