Connect with us

A GTS-Datanet elsőként írta alá a RUO szerződést a Matávval

Laptop

A GTS-Datanet elsőként írta alá a RUO szerződést a Matávval

Távközlési szolgáltatók egyre közelebb.

A GTS-Datanet 2004. november 3-án, az alternatív távközlési szolgáltatók közül elsőként kötötte meg a Matávval a referencia helyi hurok átengedésére vonatkozó szerződést, ismertebb nevén a RUO-t. A Matáv az előfizetőtől a helyi központig terjedő telefonvonalat engedi át a szerződés alapján, onnantól a felhasználók már a GTS-Datanet berendezései segítségével kapcsolódhatnak a Datanet gerinchálózatához. A Datanet szolgáltatásainak igénybe vételével mintegy 20%-ot spórolhatnak az ügyfelek telefon- és Internet költségeiken a vállalat előzetes számításai szerint.

A szerződés megkötése lehetővé teszi a GTS-Datanet számára, hogy új szolgáltatásokkal jelenjen meg a távközlési piacon. A helyi hurok átengedésével lehetővé válik a VDSL bevezetése, ami az eddig megszokott ADSL letöltési sebességnél akár harmincszor gyorsabban (maximum 12,5 Mb/s) teszi elérhetővé a világhálót vagy a vállalati magánhálózatot. Mindezt ISDN minőségű telefonálási lehetőség mellett.

A gyakorlatban a helyi hurok átengedése kétféleképpen valósulhat meg:
A teljes átengedéssel az érintett ügyfelek telefonszolgáltatást és Internet-szolgáltatást is megrendelhetnek az alternatív szolgáltatótól, ez esetben a GTS-Datanettől. A számhordozhatóság miatt a telefonszámok természetesen nem változnak, és a Datanet szolgáltatásait igénybe véve az előfizetők sem járnak rosszul, hiszen az előzetes számítások szerint várhatóan 20%-os költségmegtakarítást érhetnek el a szolgáltatóváltással. A részleges átengedés azok számára nyújt kedvező feltételeket, akik csak a szélessávú Internet-elérést kívánják az új szolgáltatótól igénybe venni.

Első lépésben Budapest belvárosában lesznek elérhetőek a GTS-Datanet olcsóbb adat-, hang-, és Internet-szolgáltatásai 2005. januárjától, az év folyamán pedig más budapesti kerületek és vidéki városok is bekapcsolásra kerülnek.


RUO
A Nemzeti Hírközlési Hatóság 2004. augusztus 3-án jelentette be határozatát a jelentős piaci erejű (inkumbens) szolgáltatók (Matáv, Invitel, Emitel, Hungarotel, Monortel) referenciahurok-átengedési ajánlatairól, mely szerint három átengedési szolgáltatás díját állapította meg a testület. A törvényben előírtaknak megfelelően a JPE-k (Jelentős Piaci Erejű) kötelesek költségalapon átengedni a tulajdonukban és használatukban lévő, az egyes előfizetőkig terjedő úgynevezett helyi hurkokat az ezt igénylő jogosult szolgáltatók használatára. A meghatározott díjakat a szolgáltatók 2004. augusztus 15-étől kötelesek alkalmazni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom