Connect with us

technokrata

Új képkezelési termékek: az Epson a photokina 2004 kiállításon

Laptop

Új képkezelési termékek: az Epson a photokina 2004 kiállításon

Az idei photokina kiállítást felkereső körülbelül 160 ezer látogató első kézből értesülhetett az Epson legfrissebb fejlesztéseiről.

Az Epson itt is megmutatta, hogy a digitális képkezelés élvonalában halad. A nyitott elrendezésű Epson stand arra ösztönözte a látogatókat, hogy nézzenek szét, szerezzenek be új információkat, és kezdjenek párbeszédet a szakeberekkel. A 3.1 J050 pavilonban felállított színpompás standon a szakmabeliek és az amatőrök megtapasztalhatták, hol tart az Epson a képkezelés terén. A látogatók lelkesen fogadták a kisméretű PictureMate eszközt, amellyel bármely MMS-képes mobiltelefonról ki lehet nyomtatni a képeket akár közvetlenül, akár Bluetooth-on keresztül. Az Epson bemutatott egy új filmolvasót, egy hordozható multimédiás megtekintőeszközt és egy fényképminőségű kijelzővel rendelkező, 5 megapixeles fényképezőgépet. A stand fénypontja azonban a világ első távolságmérős digitális fényképezőgépe, az Epson R-D1 volt.

Az innováció és a tradíció ötvözése
A photokina 2004 kiállításon az Epson standon lévő R-D1 galériát övezte a legnagyobb érdeklődés. A galéria bemutatta az Epson vezető szerepét a digitális képkezelési piacon, és rávilágított, hogy az innováció és a tradíció nem egymásnak ellentmondó fogalmak. Az Epson standját felkereső szinte minden látogató megragadta a lehetőséget, hogy kézbe vegye és tesztelje az Epson R-D1 készüléket.

A sikerhez vezető út
Az Epson nagyon elégedett volt a kiállítással. A többi újdonságot, így az Epson F-3200 filmolvasót, az Epson P-2000 multimédiás megtekintőt és az új, 5 megapixeles Epson L-500V fényképezőgépet is nagy érdeklődés övezte. Az utóbbi nemcsak sokoldalúságával, hanem kiváló minőségű, 200 képpontos kijelzőjével is kitűnt a többi termék közül.

˝Csak pozitív visszajelzést kaptunk a kiállításon. Számos különböző terméket mutattunk be, az otthoni nyomtatóktól kezdve a professzionális LFP készülékekig. Partnereink és végfelhasználóink is megerősítették, hogy jó úton haladunk a siker felé. Az Epson központi szerepet játszik a digitális képkezelési piacon˝ – mondta Frank Schenk, az Epson Deutschland professzionális grafikai és fényképezési divíziójának az igazgatója a photokina 2004 kiállítás kapcsán.

A tökéletes digitális kép
Az Epson digitális termékeinek teljes választékát felsorakoztatta – a kezdők, a haladók és a profik számára készített innovatív digitális képkezelő megoldásokat. A multifunkciós készülékek és a fotónyomtatók segítségével az Epson bemutatta, hogyan lehet képet, negatívot, diát, valamint CD-borítót beolvasni. Sok látogatót vonzott a digitális ˝uszoda˝ is, ahol a látogatók száraz lábbal játszhattak a vízben és vadászhatták a halakat. A szomszédos ˝otthoni környezetben˝ az Epson PictureMate eszközök arattak sikert, melyekkel számítógép nélkül lehet egyszerűen nyomtatni. Lenyűgözte a látogatókat az a lehetőség is, hogy MMS-képes mobiltelefonnal Bluetooth-on keresztül vagy közvetlenül lehet memóriakártyáról vagy digitális fényképezőgépről nyomtatni.

Hans Van Ommeren élő fotóstúdiója
A professzionális nyomtatással és grafikával foglalkozó standon két fotóstúdió volt berendezve. Olyan ismert fotósok, mint Trix Hildebrand, Hen van Kooten és Friedrun Reinhold mutatta be a portréfotózás trükkjeit és más technikákat. A híres dán fotós, Hans Van Ommeren ismertette a lelkes érdeklődőkkel, hogy milyen főbb munkafolyamatokat kell elvégezni a high-end stúdióknak a nyomtatásba menő digitális képek elkészítéséhez. A fotóstúdiókban bemutatták a fotósok által alkalmazott színkezelési munkafolyamatot, a professzionális beolvasás és albumkészítés módját, valamint a beolvasás és nyomtatást végző megoldásokat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin