Connect with us

HP: Automatizált intelligens hálózati hozzáférés

Laptop

HP: Automatizált intelligens hálózati hozzáférés

A HP ProCurve Hálózati Üzletág nemrégiben bemutatott szoftveralkalmazásaival a nagyvállalatok automatizálhatják és egyszerűsíthetik a hálózatfelügyelet feladatait.

A ProCurve Manager, a ProCurve Manager Plus 1.6 és az Identity Driven Manager 1.0 a ProCurve Adaptive EDGE architektúrába illeszkednek, és az infrastruktúra-felügyeletre fordítandó idő csökkentésével megkönnyítik az üzleti folyamatok irányítását. A fejlett, Windows-alapú hálózatfelügyeleti eszközökkel a rendszergazdák áttekinthető, egyszerűen használható kezelői felületen végezhetik a ProCurve eszközök konfigurálását, frissítését, figyelését és hibaelhárítását.

Az ProCurve Manager Plus megoldáshoz tartozó Identity Driven Manager 1.0 alkalmazás automatikusan felügyeli az intelligens hálózatelérést, és felhasználótól, helyszíntől és időponttól függő biztonsági és teljesítmény-beállításokat érvényesít a hálózati eszközökön. A vállalat így központilag határozhatja meg a működés szabályait, amelyeket aztán a szoftver önállóan alkalmaz a hálózat elemein.

Az intelligens hálózatelérés automatikus menedzselésével az Identity Driven Manager biztosabb irányítást ad a nagyvállalatoknak hálózataik felett, növeli alkalmazhatóságukat, és fokozza az informatikusok munkájának hatékonyságát.

„A hálózatot felügyelő rendszergazdáknak sok fejtörést okoz, miként tudnák úgy érvényesíteni a biztonsági szabályokat és fokozni a teljesítményt vezetékes és vezeték nélküli hálózataikon, hogy ezzel együtt a könnyű kezelhetőséget és a kívánt szintű hozzáférést is garantálják a hálózati felhasználók számára. Elkötelezett kutatás-fejlesztés során létrehozott, iparági szabványokon alapuló, bizonyítottan működő hálózati hardverekkel és szoftverekkel tudunk segíteni nekik megoldani ezt a problémát. Így a hálózat egyszerű csatlakozási közeg helyett végre az üzleti növekedés motorjaként működhet.” – jelentette ki John McHugh, a ProCurve Networking by HP alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A ProCurve Manager és a ProCurve Manager Plus 1.6

A ProCurve Manager és a ProCurve Manager Plus 1.6 garantálja, hogy a hálózat rendelkezésre álljon az alapvető üzleti folyamatok kezelésére. Az automatikus észlelés és állapotfrissítés révén a szoftverek gyorsan és hatásosan azonosítják a rendelkezésre álló ProCurve eszközöket. A fejlett forgalomfigyelés kiszűri a hálózatot túlzottan leterhelő felhasználókat, így a vírustámadások, hálózati visszaélések és konfigurációs problémák hamar megszüntethetők.

Az önkonfiguráció révén a rendszergazdák gyorsan módosíthatják a hálózati erőforrásokat, így igazodva a növekvő kapacitásigényhez, a HP OpenView Network Node Manager szoftver pedig önállóan azonosítja és integrálja az eszközöket, megkönnyítve ezzel a felvásárolt vállalatok infrastruktúrájának hálózatba illesztését. Ezen lehetőségek kombinációja biztosítja a ProCurve-ügyfelek gyors üzleti növekedését.

A ProCurve Manager Plus további jellemzői

– Az Events Summary képernyő megjeleníti, és súlyosság szempontjából osztályozza a riasztásokat, megkönnyítve ezzel a szűk keresztmetszetek és a hibaesemények azonosítását. A riasztások részletes tájékoztatást adnak a problémáról, egészen a konkrét port szintjéig.
– A HP-tól kapott automatikus frissítések telepítését felhasználónak megfelelő időzítéssel, nagy eszközcsoportokra is egyszerűen lehet ütemezni. A biztonsági szabályok automatikus hozzárendelésének lehetősége időt takarít meg és növeli a hálózati biztonságot.
– Az új, könnyen kezelhető felületen a felhasználó egyszerűen hozhat létre és jelölhet ki VLAN-okat (azaz virtuális helyi hálózatokat) a teljes hálózatban anélkül, hogy ehhez hozzá kellene férnie az egyes hálózati eszközökhöz.

A ProCurve Manager és a ProCurve Manager Plus 1.6 önállóan, vagy a HP OpenView Network Node Manager 6.41 vagy 7.X változatokkal is futtatható. Ez utóbbi konfiguráció esetén a rendszergazda a ProCurve speciális hálózatfelügyeleti funkcióit hasznosítva kísérheti figyelemmel a több forgalmazó termékeiből kiépített hálózat működését.

Identity Driven Manager 1.0

Az Identity Driven Manager 1.0 segítségével a hálózatfelügyelő alkalmazásokat egyszerűen és akadálytalanul, központilag lehet irányítani, ezzel biztosítva megerősítést a hálózat szélein. Az alkalmazás anélkül növeli a hálózat használhatóságát, hogy további eszközök beszerzését tenné szükségessé és piacvezető garanciális feltételeket és támogatást nyújtó, bevált switch-platformra épül.

Az egyedi fejlesztésű infrastruktúrákat és protokollokat használó hálózati megoldásokkal ellentétben az Identity Driven Manager az iparági szabványokat követi, ily módon könnyen integrálható a meglévő infrastruktúrába és több lehetőséget nyújt felhasználóinak. Az Identity Driven Manager könnyen használható, a szoftvert központilag lehet konfigurálni, és innen a rendszer átmásolja a beállításokat a hálózat különböző pontjaira.

Az ingyenes ProCurve Manager várhatóan 2005. január 1-étől lesz elérhető. A ProCurve Manager Plus 1.6 alkalmazásváltozatra történő frissítés ezzel egyidőben, 3199 dollár ajánlott végfelhasználói áron kerül piacra. A ProCurve Manager Plus 1.6 telepítése az Identity Driven Manager 1.0 futtatásának előfeltétele. Ez utóbbi szoftver a PCM Plus CD-n kerül forgalomba, 5499 dollár ajánlott végfelhasználói áron.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő