Connect with us

technokrata

SELPHY: a Canon kompakt fotónyomtatóinak új sorozata

Laptop

SELPHY: a Canon kompakt fotónyomtatóinak új sorozata

Új kompakt fotónyomtató-sorozattal jelent meg a Canon.


A SELPHY névre keresztelt nyomtató-családot elsősorban azon igényes felhasználók elvárásainak kielégítésére tervezték, akik digitális fotóikról gyorsan, egyszerűen szeretnének kiváló minőségű papírképeket készíteni. A számítógép közbeiktatása nélkül használható eszközök teljes szabadságot kínálnak azzal, hogy segítségükkel bárhol és bármikor megjeleníthetők a frissen készített digitális felvételek – így alakult ki a SELPHY mozaikszó a Do-It-YourSELF PHotographY (azaz: ˝Csináld magad fotózás˝). Az új sorozatban három SELPHY-nyomtató található, mindegyikük közvetlen nyomtatást tesz lehetővé bármilyen PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépről, digitális tükörreflexes fényképezőgépről vagy videokameráról.

A SELPHY család tagjai:
-SELPHY CP400: kompakt, nagy sebességű (63 másodperc alatt készít levelezőlap-méretű, szegélynélküli nyomatokat ), kiváló minőségű 300 dpi festék-szublimációs technológiát alkalmazó közvetlen nyomtató,
-SELPHY CP500: szuper-kompakt, ultra-gyors (81 másodperc alatt készít levelezőlap-méretű, szegélynélküli nyomatokat), kiváló minőségű 300 dpi festék-szublimációs technológiát alkalmazó közvetlen nyomtató,
-SELPHY DS700: kiváló minőségű, 2 pikoliteres, 4.800×1.200 dpi-s felbontásra képes tintasugaras nyomtató, amely az összes forgalomban lévő digitális fényképezőgép memóriakártyáiról hihetetlenül gyorsan nyomtatja ki a képeket (85 másodperc alatt készít levelezőlap-méretű, szegélynélküli nyomatokat).

A nyomtató és a tévé-készülék közvetlen csatlakoztatásával (valamint az egyszerűen használható távirányítóval) a felhasználók kényelmesen választhatnak a képek közül, majd indíthatják a közvetlen nyomtatást. Ezzel az eszközzel már az IrDa-kompatibilis fényképezőgépes mobiltelefonokról is közvetlenül lehet nyomtatni. A SELPHY sorozat a Canon azon elkötelezettségét tükrözi, hogy tovább bővítse a kompakt fotónyomtatók európai piacát, amely egyébként a 2003-as évben is több mint 160 %-kal növekedett.

Csatlakoztass, válassz, nyomtass
A fotónyomat gyors elkészítéséhez a felhasználó egyszerűen egy PictBridge kábellel csatlakoztathatja a digitális fényképezőgépeket a SELPHY kompakt fotónyomtatókhoz. A fényképezőgépen megjelenő menü segítségével kiválasztható a nyomtatási méret, a papír típusa, a keret/keret nélkül opció és a képminőség. A Canon legtöbb digitális fényképezőgépén megtalálható ˝Nyomtatás/Megosztás˝ gomb pedig még inkább leegyszerűsíti ezt a műveletet, mivel a fényképezőgép és a nyomtató csatlakoztatása után ˝egyérintéses˝ nyomtatást tesz lehetővé. A gomb megnyomása után néhány másodperc múlva elkészül a kiváló minőségű fotónyomat.

Az egyszerű PictBridge, és memóriakártyáról történő nyomtatás mellett a SELPHY DS700-at tévékészülékhez is lehet csatlakoztatni, melyen a felhasználó megtekintheti, majd kiválaszthatja, végül pedig kinyomtathatja a memóriakártyán lévő képeket. A komfortos használat érdekében ezeket a műveleteket egy távirányító segítségével lehet végrehajtani.

A sokoldalú fotópartner
A CD-toknál nem nagyobb helyigényével, a SELPHY CP500 és a CP400 elég kis méretűnek mondható ahhoz, hogy egy asztalfiókban is elférjenek, vagy a felhasználók magukkal vigyék, majd ott és akkor használják, amikor jólesik. A három új készülék stílusos megjelenésével a modern otthonok kellemes kiegészítője lehet. A SELPHY CP500 és a CP400 egyik különösen hasznos tulajdonsága lehet, hogy a Canon egyes digitális fényképezőgépeihez csatlakoztatva képesek igazolványképeket készíteni. A SELPHY DS700 modell pedig egyenesen a mai otthonok házimozi, hifi-rendszerei mellé kívánkozik, sokoldalúságát jól mutatja, hogy az összes népszerű memóriakártyával képes együttműködni.

Számos nyomtatási beállítás
A SELPHY CP500 és a CP400 használatával a papírméretek egész sorozata érhető el. A nyomtatókhoz használhatjuk a különleges, kombinált tinta és papírkazettákat, a papírtípusok között pedig a ma már Magyarországon is népszerű ˝Levelezőlap méret˝ (148×100 mm), a ˝Nagy méret˝ (100×200 mm), a Hitelkártya méret, a Hitelkártya címkék és a 22×17,3 mm-es ˝Mini címke˝ méret (laponként 8 nyomat). Az új KP-108IP Value Pack 108 levelezőlap-méretű papírt tartalmaz és nyomatonkénti költségmegtakarítást nyújt. A SELPHY DS700 levelezőlap-méretű nyomatokat készít változatos papírokra az ultra-fényestől a selyemfényű papírig (PR-101 Photo Paper Pro, PP-101 Photo Paper Plus SG-101 Semi-gloss, GP-401 Glossy Photo Paper), de a fényes, hitelkártya-méretű papír és a mini-címke papír is alkalmazható.

Fotólabor minőség
A SELPHY CP500 és CP400 finom árnyalatokkal készít kiváló minőségű nyomatokat. A festék-szublimációs nyomtatófej, a hővezérlés, a feldolgozás és színgörbe tökéletesítése javította az élességet és kontrasztot, mely részletes, szemcsementes színreprodukciót tesz lehetővé. A festék-szublimációs nyomtatási folyamat utolsó lépéseként tartós, magasfényű védőréteggel vonja be a nyomatokat, amely megvédi azokat a mindennapos foltoktól, maszatoktól – például a néha csokoládés gyerekek-ujjaktól. Speciális Canon fotópapír használatakor a SELPHY DS700 FINE nyomtatófej technológiája a kiemelkedő végeredmény érdekében 2 pikoliteres festékcseppet produkál 4.800×1.200 dpi felbontásnál. Az összes SELPHY nyomtató 100 évre szóló nyomatokat biztosít, melyek ugyanolyan kinézetűek és hangulatúak, mint a hagyományos fotólaborokban elkészített képek.

Szoftverek és csatlakoztathatóság
A nyomtatókkal együtt csomagolva érkezik a Canon felhasználóbarát böngésző és képfeldolgozó szoftverei, a ZoomBrowser EX és az ImageBrowser (Macintosh). Mindkét program könnyen használható nyomtató szoftvert tartalmaz azon felhasználók számára, akik számítógépen keresztül szeretnének nyomtatni. A SELPHY CP500 és CP400 kompatibilis a Windows (98SE, 2000 (SP4), Me vagy XP (SP1) rendszert futtató számítógépekkel és a Macintoshsal (OS X v10.1.5 – 10.3). A SELPHY DS700-at Win2k/XP és Mac OS X 10.2.1 vagy újabb rendszert futtató számítógépekkel lehet használni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp