Connect with us

Képzés kötöttségek nélkül – HP vezeték nélküli hálózat a Műegyetemen

Laptop

Képzés kötöttségek nélkül – HP vezeték nélküli hálózat a Műegyetemen

A HP vezeték nélküli eszközeinek köszönhetően új lehetőségek nyíltak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatói és hallgatói előtt.

A HP Magyarország egy éve vezeték nélküli számítógépes eszközöket adományozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. Az eszközöket az egyetem a HP nemzetközi pályázatán nyerte el. A mintegy 50 millió forint értékű eszköz-adomány 30 wireless képességgel rendelkező notebookot, húsz IPAQ kéziszámítógépet, kilenc projektort, ötven wireless kártyát és 30 hálózati hozzáférési pontot (access point) tartalmazott.

Az elmúlt egy év alatt a berendezéseknek köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg az egyetem oktatói és hallgatói előtt. Szeberényi Imre, a BME Informatikai Központ oktatási igazgató-helyettese elmondta: “Mióta a számos épületből álló intézményben üzembe helyezték az eszközöket, a nagyobb előadótermekben és közösségi helységekben el lehet érni a vezeték nélküli hálózatot. A hallgatók és az oktatók megfelelő autorizáció (azonosítás) után kapcsolódhatnak a hálózatra, amely rendkívül népszerű, sokan és sokszor használják. Jelenleg több mint 300 felhasználó regisztráltatta magát a felhasználói adatbázisban. A támogatásként kapott eszközök minden hallgató és valamennyi oktató szakmai munkájában fontos szerepet játszanak, a laptopokat, IPAQ-okat, projektorokat 126 különböző tantárgy tanításában hasznosítják.”

„A notesz- és kéziszámítógépeket, projektorokat pályázat alapján osztottuk szét a 120 tanszék között, közülük 34-nek jutott az új eszközökből. Tananyag-készítésre, prezentációkra, e-learning megoldásokhoz, távoktatási kurzusokon alkalmazzák őket elsősorban. Mivel a Műegyetem épületeinek egy része régi építésű, a belsőépítészeti változtatási lehetőségek korlátozottak, emiatt nemcsak a vezeték nélküli hálózat kulcsfontosságú, hanem a hordozható projektoroknak is fontos szerepe lett, csakúgy, mint a laptopoknak. Egyes tanszékeken – például az építészmérnök képzésben – pedig az úgynevezett terepi mérésekben veszik hasznát a hordozható számítógépeknek.”

A Műegyetemen jelenleg is bővülő vezeték nélküli hálózat jól illeszkedik a HP azon stratégiájába, amellyel elkötelezetten támogatja a modern informatikai eszközök beépülését a mindennapi élet, köztük az oktatás eszközrendszerébe. Az adománynak köszönhetően a vállalat további fontos lépést tett az információs társadalom és a tudásalapú gazdaság kiépülése felé.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő