Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújított Apple notebookok

Laptop

Megújított Apple notebookok

Árat csökkentett belépőszintű iBook modelljén az Apple, és az egész vonalat nagyobb teljesítményű processzorokkal vértezte fel.

100 dollárral lett olcsóbb az 1,2 GHz-es G4 processzort magába foglaló, belépőszintű iBook notebook, mely DVD-k lejátszására és CD-k írására is fel van készítve. Igaz, kijelzője nem mondható túlságosan nagynak: az Apple 12 colos LCD-vel felszerelten árusítja, immár 1000 dollárért.

A középkategóriát képviselő iBook egy 1,33 GHz-es órajelű G4-es lapkára alapul; ebben szintén kombódrive gondoskodik az optikai alapú adatrögzítéssel megtölthető lemezek olvasásáról, írásáról. A 14 colos LCD-vel bíró változat 1300 dollárba kerül. A csúcskategóriás változat ára 1500 dollár, ez az úgynevezett Superdrive-val van ellátva, mely mind CD-k, mind DVD-k írására képes. Korábban ez a meghajtó csak mint választható lehetőség szerepelt, azaz ára még hozzáadódott az alaptípus költségéhez, ha valaki igényelte.

További újítás, hogy a vállalat minden iBook-típust ellátta a gyorsabb 802.11g vezetékmentes hálózati csatlakozást lehetővé tévő modullal, ami a PC-s vonalon előretörő Centrino technológia közel másfél éves ˝regnálása˝ után már alapvető is egy noteszgépnél (főleg a hazánknál jóval fejlettebb országokban, ahol a wireless hotspotok gombamód szaporodnak). Ezenfelül a Bluetooth-kapcsolódás immár mindhárom hordozható számítógép esetében választható opció.

David Moody, a Mac globális termékmarketingjének vezérigazgatója szerint az iBook vonal revitalizálásával az Apple noteszgép-sorozata készen áll a karácsonyi bevásárlási láz rohamaira.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés