Connect with us

Napfényre a közérdekű adatokkal!

Laptop

Napfényre a közérdekű adatokkal!

Konferencia az elektronikus információszabadságról 2004. október 26-án (kedd) a CEU (Közép-Európai Egyetem) Auditóriumában (1051 Budapest, Nádor u. 9.).

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. LXIII. törvénnyel Magyarország az információszabadság, azaz a közérdekű adatokhoz való hozzáférés szabályozása terén időlegesen a nemzetközi élvonalba került, ám a huszonegyedik században már érvényre kell juttatni az elektronikus információszabadság szempontjait is. Ezáltal, valamint a közérdekű adatokhoz való hozzáférés törvényi garanciáinak pontosítása révén, a Magyar Köztársaság ismét élenjáróvá válhat az információszabadság terén. Ezt felismerve, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az Igazságügyi Minisztériummal (IM) együttműködve jelenleg a szükséges új törvényi szabályozás tervezetét dolgozza ki.

A kormányzat célja, hogy az elektronikus információszabadság egyszerre óvja és szolgálja az állampolgárokat, azaz az állami intézményrendszer működése legyen minél átláthatóbb, az állampolgár személyes adatai pedig védettek legyenek. Információszabadság nélkül nincs demokrácia. Az elektronikus információszabadság nem csupán a közérdekű információkhoz való hozzáférési utak egyike, hanem a demokratizálódásnak, az információszabadság tényleges érvényesülésének és ezáltal a korrupció visszaszorításának is eszköze lehet.

Ennek jegyében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Közép-Európai Egyetem Humanities Center, Center for Media and Communications Studies 2004. október 26-án Budapesten „Napfényre a közérdekű adatokkal” címmel nemzetközi konferenciát szervez az elektronikus információszabadság témájában. Az egynapos rendezvény célja, hogy az IHM és az IM együttműködésének eredményeként hamarosan elkészülő, elektronikus információszabadságot átfogóan szabályozó, illetve a közérdekű adatokhoz való hozzáférés törvényi garanciáit pontosító törvénytervezeteket bemutassa és a közvélemény figyelmét az információszabadsággal kapcsolatos kérdésekre irányítsa.

A konferencia angolul és magyarul zajlik, szinkrontolmácsolás biztosításával.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő