Connect with us

Az Intel tovább bővítette hálózati processzorkínálatát

Laptop

Az Intel tovább bővítette hálózati processzorkínálatát

A jelenlegi hálózati processzorpiaci eladások növelésének érdekében az Intel ma két új termékcsaládot jelentett be a hálózati processzoregységek (NPU-k) terén, elsősorban a tradicionális kommunikációs alkalmazások és a legújabb beágyazott hálózati szegmensek számára.

A hagyományos kommunikációs rendszerekbe épített hálózati processzorok segítik az olyan hozzáférési, illetve hálózati alkalmazásokat, mint a DSLAM, a vezeték nélküli hozzáférési kapcsoló és vállalatok számára kifejlesztett router line kártya. Jelenleg az Intel NPU-kat emellett az iparági automatizálási környezetekbe beágyazott hálózati alkalmazásokban is használják – a megszokott összetevők helyett. A berendezést gyártók számára ez gyorsabb piacra dobási időt jelent, mint más összetevők használatával.

Az Intel IXP460 és Intel IXP465 hálózati processzorok az Intel IXP4XX termékcsalád legújabb tagjai és nagysebességű Intel XScale magot, továbbfejlesztett kapcsolódási lehetőségeket, illetve a végrendszeri biztonságot és védelmet növelő tulajdonságokat biztosítanak.

Ezen tulajdonságok vonzották az olyan ügyfeleket is, mint például a Rockwell Automation, hogy az Intel hálózati processzor technológiáját használják. ˝A Rockwell Automation úgy döntött, hogy az Intel hálózati processzorait használja új-generációs termékeinek továbbfejlesztéséhez, az általános ASIC és más technológiák helyett. Ez lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy a hozzáadott értékre koncentráljanak˝ – mondta Scot Tutkovics, a Rockwell Automation szoftvertervező menedzsere. ˝Az IXP465 megfelel igényes tervezési követelményeinknek, többek között az alacsony energiafogyasztási, nagyfokú megbízhatósági, beépített Ethernet, USB, valós idejű szinkronizáció és egyéb hálózati igényeknek˝. A HP szintén az IXP46X bevezetését tervezi jövőbeni nyomtató termékcsaládjaihoz, elsősorban a skálázható feldolgozhatósági teljesítmény, a sok funkció és interfészek egy chipen való integrációja miatt.

Az elsősorban a hálózati hozzáférési és kritikus alkalmazásokhoz szánt Intel IXP2325 és az Intel IXP2350 hálózati processzorok egy chipen egyesítik az adat- és vezérlésfeldolgozási képességeket és ez az első olyan Intel hálózati processzor, mely a 90 nanométeres eljárással készült.

Ezen NPUk 2 Gbps-es átviteli sebességet biztosítanak, illetve a fejlesztők számára jelentős megtakarítást nyújtanak a részszámláláskor, energiafelhasználáskor és az alaplapi területen. Az IXP23XX hálózati processzorok ugyanazon hardver és szoftverarchitektúrát használják, mint az IXP2XXX termékcsalád többi tagja. ˝A skálázható Intel hálózati processzor architektúra használata több termékcsaládunkban lényeges idő- és energiamegtakarítást jelent, mind a hardver, mind a szoftver kialakításánál˝ – mondta Dr. Youngky Kim, a Samsung telekommunikációs rendszerekért felelős részlegének alelnöke. ˝Az IXP2350 teljesítménye és képességei lehetővé teszik számunkra, hogy kihasználjuk ezen előnyöket az új-generációs, vezeték nélküli rendszer kialakításánál˝.

Az Intel és az Intel Communications Alliance tagjai emellett bemutattak olyan további fejlesztési eszközöket, hardverplatformokat, szoftver építőelemeket és alkalmazás-specifikus szoftvermegoldásokat, amelyek az IXP23XX és az IXP46X termékcsaládokat támogatják.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő