Connect with us

Az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun elkészítette a felügyeleti webszolgáltatások új speci

Laptop

Az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun elkészítette a felügyeleti webszolgáltatások új speci

Az újdonság egységes, a webszolgáltatások architektúrájához tökéletesen igazodó felügyeleti mechanizmust biztosít, jól skálázható és átjárható felügyeleti megoldások elkészítését teszi lehetővé

Az AMD, a Dell, az Intel Corporation, a Microsoft Corporation és a Sun Microsystems Inc. közzétették a Web Services Management (WS-Management) webszolgáltatás-specifikációt, amellyel csökkenthetők az informatikai felügyelet költségei és egyszerűsíthető annak megvalósítása, mivel egységes megoldást nyújt a felügyeleti információk elérésére és cseréjére a teljes informatikai rendszeren belül.

A WS-Management specifikációnak megfelelő rendszerek webszolgáltatások segítségével felügyelhetők, így az informatikusok távolról is elérhetik a hálózatba kötött eszközöket, függetlenül attól, hogy a rendszert még most építik ki, le van állítva vagy más oknál fogva nem elérhető. A WS-Management minden alkalmazási területen használható. Bármi felügyelhető vele, a szilícium alapú összetevőktől és a kézi eszközöktől kezdve a PC-ken és a szervereken át egészen a hatalmas adatközpontokig. A WS-Management kiváló alapot nyújt a felügyeleti alkalmazások következő generációja számára: széles körű funkciókkal rendelkezik, valamint ki tudja használni a WS-, más szóval a webszolgáltatásos architektúra sokrétű biztonsági, megbízhatósági és tranzakciós szolgáltatásait.

„Az alkalmazási protokollok következő generációjának elkészítésekor a webszolgáltatásos lesz a preferált architektúra” – jelentette ki David Mendlen, a Microsoft webszolgáltatásokért felelős igazgatója. „Az új specifikációnak köszönhetően a felügyelet is szerves részévé vált a webszolgáltatások világának, nem utólagosan kell megtervezni, nem olyasvalami, ami az adatközpontban zajlik. Fontos előrelépés ez az informatikai vezetők számára, akik olyan felügyeleti rendszereket keresnek, amelyek teljes mértékben ki tudják aknázni a webszolgáltatások természetében rejlő átjárhatóságot.”

„Az, hogy szilárd, nyílt szabványokon alapuló felügyeleti modellt biztosítunk az iparágnak és ügyfeleinknek, igazolja, hogy az Intel elkötelezte magát a webszolgáltatások és a rendszerfelügyelet mellett” – közölte Colin Evans, az Intel rendszerszoftver-laborjának munkatársa. „Az informatikai rendszerek bonyolultsága csökken az egyszerűbb rendszerfelügyeletnek köszönhetően, így ügyfeleink hatékonyabban működtethetik vállalatukat, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy biztosítsuk számukra az ehhez szükséges specifikációkat és technológiát.”

A Microsoft tervei szerint a Microsoft Windows Server és a Microsoft Operations Manager következő kiadása támogatni fogja a WS-Management specifikációt. Az Intel platformjának építőelemeibe vezeti be a WS-Management támogatását, ezzel kapcsolatos konkrét terveit a jövőben fogja bejelenteni.

A részt vevő vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a webszolgáltatáson alapuló rendszerfelügyelet szabványának elfogadását, ezért úgy tervezik, hogy benyújtják a specifikációt a Distributed Management Task Force (DMTF) tagságának, elismerve ezzel a DMTF régóta betöltött vezető szerepét a webes technológiákon alapuló gyakorlati felügyeleti szabványok kialakításában.

A WS-Management (korábbi nevén a WMX) első bemutatására a Seattle-ben megrendezett 2004-es WinHEC konferencián került sor.

„Az informatikusok napjainkban arra fordítják drága idejük és erőforrásaik jelentős részét, hogy a kialakult helyzethez alkalmazkodva, reaktívan felügyeljék az infrastruktúrát, és manuálisan kapcsolják össze az eszközöket. A WS-Management jelentős előrelépés egy olyan világ felé, amelyet kezdeményező jellegű, proaktív informatikai felügyelet jellemez, a felügyeleti adatok cseréjét pedig széles körben átjárható szabványok irányítják” – vélekedett David Hamilton, a Microsoft Windows- és nagyvállalati felügyeleti divíziójának igazgatója. „A WS-Management kiegészíti a Microsoft Dinamikus Rendszer Kezdeményezését (DSI), amelynek célja, hogy a hardverplatformot és a heterogén környezeteket is átfogóan integráló, önfelügyelő rendszerek legyenek kiépíthetők.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő