Connect with us

22,2 colos új EIZO LCD monitor

Laptop

22,2 colos új EIZO LCD monitor

A 22,2 colos EIZO ColorEdge CG220 monitor ˝szélesvásznú˝ kijelzője a szokványos monitorokhoz képest – amelyek jellemzően a kisebb, sRGB színtartományban dolgoznak – szélesebb színtartomány megjelenítésére képes.

Az összetett képfeldolgozási és színkezelési feladatok támogatására az EIZO számos képességgel ruházta fel a ColorEdge CG220 monitorát, ezek közül említésre méltó a sötét szürkeárnyalatok jobb megjelenítése, más monitorok színvisszaadásának emulációja vagy a fekete színek valódiságának érdekében állítható fekete szint (Black Level).


A digitális környezetre átálló munkamenet esetén a színhűséget is a kijelzőn ellenőrizik szemben a színes próbanyomat (proof) készítésének igényével. A ColorEdge CG220 azáltal, hogy a teljes Adobe RGB színkészletet képes visszaadni, a szakembereknek valódi segítséget nyújt a grafikai tervezés, a képszerkesztés és a nyomdai előkészítés során ez gyorsabb munkavégzést és alacsonyabb költségeket jelent. A modell különlegessége, hogy a szokványos kijelzőknél a legtöbb gondot okozó cián és sárga színeket képes jóval élénkebben megjeleníteni, a kalibrálható monitor ennek köszönhetően tökéletesen alkalmas a színhűség ellenőrzésére.

A 22,2 colos képátlójú kijelző 1.920×1.200 pixel felbontású, képe 16:10 arányú. A szélesvásznú megjelenítés előnye, hogy egy olyan alkalmazásban, mint amilyen az Adobe Photoshop, átfedések nélkül képes kirajzolni két A4-es méretű dokumentum-oldalt és a program szokásos eszköztárát.

Az EIZO jelentősen javította a szürkeárnyalatok megjelenítését, különösen a sötét tónusokét, ami a legújabb ASIC (Application Specific Integrated Circuit) alkalmazás-specifikus integrált áramkör) eredményeinek köszönhető. Ez az új áramkör 14 bites színfeldolgozó képességgel kezeli a szürkeárnyalatok megjelenítését, ami vetekszik a csúcskategóriás katódsugárcsöves monitorok képességeivel.

A ColorEdge CG220 megjelenésével egyidőben, az EIZO 3-as verziószámúra frissítette ColorNavigator kalibráló szoftverét is, melyben új és kiterjesztett funkciók kaptak helyet:
-A fényerő, a fehér pont (színhőmérséklet), gamma érték állítása. A fehéregyensúly állítása 100K értékenként rögzíthető 4.000K-től 10.000K-ig, a gamma érték pedig 0,1 értékenként 1,0-től 2,6-ig.
-Más monitor színvisszaadási jellemzőinek megjelenítése az adott monitor ICC profilja vagy az értékek kézi bevitele révén.
-A fekete szint beállítása, támogatja a napilapoknál a szöveg esetében használatos fekete szín visszaadását. A beállítható tartomány 0,5-3,5 cd/m2.
-Utókalibrálása a fehéregyensúly, a fényerő, a fekete szint és a gamma érték beállításainak.
-Fehér pont Delta-E mutatója a cél képpont és a monitor aktuális pontja közötti időbeli változás jelzésére.
-A felhasználó által beállítható időközönként megjelenő, a kalibrációra emlékeztető ablak.

Az EIZO CX1 vagy egyes GretagMacbeth Eye-One termékekkel kiegészítve, a ColorNavigator segítségével a monitor 10 bites hardveres kalibrációja végezhető el. A ColorEdge CG220 sorozatgyártása novemberben kezdődik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő