Connect with us

A PalmOne és a Microsoft Exchange Server

Laptop

A PalmOne és a Microsoft Exchange Server

A palmOne megvásárolta a Microsoft Exchange Server szinkronizációs protokolljának licencét, következő generációs Treo smartphone-készülékei integrálásához
A palmOne felhasználói közvetlenül hozzáférhetnek az Exchange Server 2003 rendszeren tárolt adataikhoz, a vezeték nélküli levelező-szolgáltatáshoz és a naptár-funkcióhoz

A palmOne, Inc. bejelentette, hogy megvásárolta a Microsoft Corporation Exchange Server ActiveSync protokolljának licencét, hogy közvetlen és biztonságos vezeték nélküli szinkronizációt alakítson ki a Windows Server Rendszer részét képező Microsoft Exchange Server 2003 és a jövőben elkészülő, Palm OS alapú Treo smartphone telefonkészülékek között. A palmOne célja, hogy ezzel a technológiával eszközei szélesebb körben támogassák a Microsoft Exchange Server használatát, és ennek keretében vezeték nélküli, kiszolgáló alapú szinkronizáció valósuljon meg.

A palmOne és a Microsoft közötti kapcsolat rávilágít arra a trendre, hogy a vállalatoknál mérettől függetlenül növekszik a kereslet a könnyebben üzembe helyezhető mobil e-mail iránt. Számos mobil e-mail megoldás esetében azonban külső gyártású kiszolgálót kell telepíteni, hogy az átjáróként szolgáljon az e-mail kiszolgáló és a mobileszközök között. A palmOne integrálja eszközeibe az Exchange Server ActiveSync protokollt, így nincs szükség külső kiszolgáló alkalmazására, és biztonságosabb, vezeték nélküli e-mail megoldást nyújt vásárlóinak, amely ráadásul költséghatékony, valamint gyorsan és könnyen üzembe helyezhető. A végfelhasználók számára a legfőbb előnye, hogy a palmOne könnyen használható VersaMail levelezőprogramja segítségével a telefon megvásárlása után azonnal kapcsolatot tudnak létesíteni az Exchange Server 2003 adataival, beleértve az elektronikus levelezés-szolgáltatást és a naptárfunkciókat is.

„A palmOne arról híres, hogy tevékenységének köszönhetően a bonyolult technológiák könnyen használhatóvá válnak. Az Exchange 2003-mal való vezeték nélküli szinkronizáció révén smartphone-t vásárló ügyfeleink számára bővül a lehetőségek köre, ugyanakkor csökkenthetők a vállalat informatikai költségeit” – mondta Ed Colligan, a palmOne elnöke. „A mobil e-mailezésre kiválóan alkalmas eszköz nyílt platformon alapuló szemléletünkre épül, amely a választási lehetőségek széles skáláját kínálja mindenkinek, a magánszemélyektől kezdve egészen a legnagyobb vállalatok informatikai igazgatójáig.”

Az e-mail egyértelműen olyan alkalmazás, amelyre minden utazó dolgozónak szüksége van, aki az irodától távol is kapcsolatban kíván maradni munkahelyével. 2002 és 2006 között 10 millióról 104,5 millióra fog nőni az Egyesült Államokban az utazó dolgozók aránya, emellett 2004-ben az e-mail az az alkalmazási terület, amelyre a legtöbb szervezet anyagi eszközöket kíván áldozni. Az IDC felmérése szerint a vállalkozások 84 százaléka azt tervezi, hogy elsőként az e-mail-szolgáltatást vezeti be, közvetlenül ez után a személyi adatkezelést, a naptári alkalmazásokat, az ügyfélkapcsolat-kezelést és az értékesítés-automatizációt. Az eszközök konvergenciájának eredményeképpen kialakuló termékek – amilyen a Treo smaprtphone-család is – kiválóan kiaknázhatják a mobilitásnak ezt a terjedését, 2006-ra várhatóan 47 százalékos összesített évi növekedési rátát érhetnek el.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő