Connect with us

technokrata

iR sorozatú újgenerációs multifunkciós Canon nyomtatók

Laptop

iR sorozatú újgenerációs multifunkciós Canon nyomtatók

A Canon Europe nyilvánosságra hozta iR sorozatú újgenerációs nyomtatóinak műszaki paramétereit.

A négy új termék, az iR 2270, az iR 2870, az iR 3570 és az iR 4570 egy sor, az iR-széria sikerére épülő, ugyanakkor továbbfejlesztett tulajdonsággal és funkcióval rendelkezik. A jövőben ezek az új termékek váltják majd fel a jelenlegi multifunkciós fekete-fehér nyomtatókat, amelyek hozzásegítették a Canont ahhoz, hogy 2004 első félévében 18 %-os piaci részesedésével az első helyet szerezze meg a fekete-fehér nyomtatók nyugat-európai piacán .

Az iR (imageRUNNER) termékek nagyobb teljesítményt nyújtanak az egy eszközre jutó papír- és digitális kapacitás előállítása, kezelése és megosztása terén. A digitális információk egyetlen készülékkel oszthatók szét a helyi hálózaton, vagy küldhetők el faxon vagy e-mailben, ezzel fokozni lehet a produktivitást, és minimálisra lehet szorítani a költségeket. A JAVA-alapú MEAP-nak (multifunkciós eszközökre fejlesztett, beágyazott alkalmazási platformnak) köszönhetően a vállalatok számára maximálisan megtérül az új termékek vásárlása. A Canon ezen eszközök segítségével az egyedi üzleti igényeknek megfelelően személyre szabott megoldásokat alakíthat ki, és követni tudja ügyfelei gyorsan változó elvárásait.

Az új iR sorozat jellemzői: kis méret és takarékosság
Az új iR termékcsaládba tartozó minden berendezés olyan komplett, helytakarékos kommunikációs központként üzemel, amelyben egyaránt megtalálhatók a biztonságos lapolvasó, nyomtató, másoló, fax és dokumentumküldő szolgáltatások, ezzel lehetővé válik, hogy a vállalat ellenőrzött költségek mellett egyetlen eszközzel kezelje dokumentumait.

Paul Rowntree, a Canon Europe európai termékmarketing igazgatója a következőket mondta a fejlesztés előkészületi fázisairól: ˝Széles körű kutatásokat végeztünk egész Európában annak kiderítésére, hogy a döntéshozók milyen kritériumokat vesznek figyelembe a többfunkciós nyomtatók vásárlásánál. A válaszadók több mint 80 %-a szerint a az alacsony költség és az egyszerű használat mellett a kis helyigény is lényeges, hiszen a vállalatok egyre hatékonyabban szeretnék hasznosítani a rendelkezésre álló teret. A kisebb méret mellett az általunk gyártott multifunkciós nyomtatókat a világon elsőként lyukasztóval ellátott belső papírkezelő eszközzel is felszereltük. A felhasználók számára így egyetlen, helytakarékos eszközzel megoldható mind az elektronikus, mind a papír dokumentumok teljes körű kezelése˝.

Gyors, biztonságos és ˝hálózatbarát˝
A Canon JAVA-alapú MEAP technológiája révén valamennyi iR eszközön könnyen megvalósíthatók az egyéni beállítások, sőt, azok egyedi alkalmazásokkal is kiegészíthetők. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák az egyik eszköz beállításait a többi eszközre is átmásolhassák, így megtakarítható a telepítéssel, installálással járó idő valamint az ehhez szükséges erőforrások. Az eszközt és a hálózati csatlakozást a Canon fejlesztői kódolással tették biztonságosabbá, így biztosítható az információk titkossága – például létrehozhatók jelszóval védett PDF-ek is.

Az iR termékcsalád elektronikus dokumentumküldő szolgáltatással is rendelkezik, vagyis a dokumentumok külön költség nélkül beszkennelhetők és küldhetők tovább. Az eszközök optikai karakterfelismerővel (OCR) ellátott készülékek új, kereshető PDF funkcióval is rendelkeznek, amely meggyorsítja és megkönnyíti a dokumentumok szkennelését, illetve az azokhoz való hozzáférést. A PDF-dokumentumban található kulcsszavakra kereső funkció segítségével bármely elektronikus állomány könnyen előhívható az adatbázisból.

Végfelhasználói megoldások
Az iR eszközök az egyéni felhasználók számára nyújtott biztonság érdekében jelszóval védett postafiókokkal vannak ellátva. A könnyen kezelhető színes kezelőfelületről az egyértelmű utasítások mellett sokféle papírkezelési lehetőség is elérhető, többek között kiválasztható a szortírozás, vagy a különféle befejező-műveletek (pl.: tűzés, lyukasztás, könyvformátum). A papír dokumentumok beszkennelhetők, és egy könnyen kezelhető adatbázisban a többi elektronikus dokumentummal együtt tárolhatók, így az alkalmazottak közvetlenül a számítógépükről kezelhetik azokat, akár egymás között megosztva is.

Az iR 2270, iR2870, iR3570 és a iR4570 Európa-szerte 2004. novemberétől lesz kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp