Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erőteljesen hódítanak a MasterCard új technológiái

Laptop

Erőteljesen hódítanak a MasterCard új technológiái

Az Orlandoban, Floridában, valamint a texasbeli Dallasban sikeresen lebonyolított MasterCard ˝kontaktus nélküli fizetés˝ programok tesztelése után elkezdődött azok tömeges bevezetése az Egyesült Államokban.

Szerződést kötött a kártyatársasággal többek között a McDonald’s, továbbá a Nokia mobiltelefonokba beépített MasterCard közvetlen kapcsolatot nem igénylő (˝Pay Pass˝) chip várakozásokat felülmúló eredményeit követően a Motorola is bejelentette együttműködési szándékát a MasterCard Internationallal közösen kifejlesztett új, fizetési funkcióval ellátott telefonok próbasorozatai terén. Európában folytatódik a chipkártyákra történő átállás, a MasterCard ˝Minikártyák˝, valamint az egyre virtuálisabb megoldások térhódítása.

Hogy működik a kontaktus nélküli fizetés?
A MasterCard ˝kontaktus nélküli˝ kártyájának belsejében egy chip és egy kis antenna található. A bankkártya nagyon rövid frekvenciájú rádióhullámon kommunikál az elfogadó terminállal, mely ideális megoldást jelent olyan környezetben, ahol sokat számít a fizetés gyorsasága.

Art Kranzley, a MasterCard International e-business divíziójának vezetője elmondta, hogy az Egyesült Államokban a MasterCard ˝kontaktus nélküli fizetés˝ programjainak tesztelése arra irányult, hogy a kártyatársaság felmérje a fogyasztók és a kereskedők tapasztalatát az érintkezés nélküli technológia mindennapos használatakor.


A múlt:
Az Orlando államban folytatott 9 hónapos tesztben több mint 16.000 kártyabirtokos és 60 kereskedelmi egység, többek között a McDonald’s és a Chevron vett részt. A vásárlók egyszerű, gyors és kényelmes fizetési módnak találták a MasterCard ˝kontaktus nélküli˝ megoldását, és méltatták, hogy a hétköznapi fizetéseik során sokkal ritkábban kellett bankjegy-automatákhoz fáradniuk. Jelentősen csökkent a tranzakciók hossza is. Ez leglátványosabban parkoláskor és a fizetőkapuknál mutatkozott: a ˝kontaktus nélküli˝ kártyák birtokosai 12-18 másodperccel gyorsabbak voltak a készpénzzel bajlódó társaiknál.

A Texas állambeli Dallasban a MasterCard ˝kontaktus nélküli fizetés˝ alkalmazást Nokia mobiltelefon készülékekbe integrálták. A kísérlet még folyik, ám a kezdeti eredmények további 6 másodperc időmegtakarítást mutatnak a hagyományos plasztiklapokkal történő fizetéshez képest. Ebben az esetben nem a tranzakció sebessége gyorsult, hanem a ˝keresgélési időn˝ spóroltak a mobiltelefon tulajdonosok.

A jelen:
Jelenleg több mint 4.500 amerikai McDonald’s gyorsétteremben vásárolhatják meg a MasterCard ˝kontaktus nélküli˝ bankkártyák birtokosai szendvicsüket, salátáikat és üdítőiket plasztiklapjuk hagyományos leolvasókészülékekbe történő behelyezése nélkül. Az étteremlánc tervei szerint 2004 végéig 8.000 vendéglátó egységére kívánja kiterjeszteni a technológiát először a dallasi és new-yorki körzetekben, majd a többi, összesen 13.500 amerikai McDonald’s-ra.

A texasi sikeres Nokia mobiltelefonok tesztjei után a napokban a Motorola mobiltelefon-társaság is bejelentette a MasterCard ˝kontaktus nélküli fizetés˝ opció és a Near Field Communications (NFC) technológiával ellátott készülékeinek tesztsorozatát az Egyesült Államokban. A Motorola telefonok érintkezés nélküli leolvasóként is képesek működni, és további funkciók beépítésére is alkalmasak, ami a kártyakibocsátó pénzintézetek költségeit is jelentősen csökkentheti.

A jövő:
˝A tesztelések és az azokat követő fogyasztói felmérések legfőbb tanulsága számunkra, hogy erőteljesebb hangsúlyt kell fektetnünk a MasterCard ˝kontaktus nélküli fizetés˝ infrastruktúra telepítésére, hogy szélesebb körben is ki tudjuk elégíteni az e programok övezte folyamatos amerikai és globális érdeklődést˝ – összegezte Art Kranzley, a MasterCard International e-business divíziójának vezetője.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés