Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel bemutatta első szórakoztató számítógépét

Laptop

Az Intel bemutatta első szórakoztató számítógépét

Az Intel képviseletében Robert Crooke olyan új termékeket és technológiai trendeket mutatott be a New York-i Digitális Élet kiállításon, amely forradalmasítja az otthoni szórakozást.

A vállalat emellett több részletet is elárult az első hozzáférhető szórakoztató számítógépéről (Entertainment PC – EPC).

A digitális fényképezőgépek, MP3 lejátszók, CD és DVD lejátszók, digitális televíziók, videófelvevők és más digitális eszközök szárnyaló eladási mutatói jelzik a digitális szórakoztatás jelentőségét. Azon felhasználók, akik a digitális tartalmakat otthoni tévéiken vagy egyéb eszközeiken szeretnék lejátszani, most egy új kategóriát fedezhetnek fel: a szórakoztató számítógépet (EPC).

A digitális otthon ˝parancsközpontját˝ úgy tervezték, hogy elférjen a szórakozatóelektronikai állványon és egy távirányító segítségével együttműködjön a televízióval. Az EPC kombinálja az otthoni audio és videó eszközök funkcionalitását a nagy teljesítményű multimédiás komputer képességeivel.

Az egyszerűen kezelhető EPC a digitális tartalmat egy központi helyen tárolja, amely távirányítóval vagy vezeték nélküli billentyűzettel érhető el. Az EPC kombinált CD és DVD-lejátszóként, felvevőként, FM rádióként, zenei szerverként és videófelvevőként funkcionál majd. A szélessávú csatlakozás által az EPC egy igény-alapú szórakoztató tárolóvá válik, amelyről a felhasználók a legújabb mozifilmeket, zenéket, híreket és egyéb tartalmat is letölthetnek.

˝Az EPC egy digitális filmtár, zenei gyűjtemény, fényképgyűjtemény és játékterem egyben˝ – mondta Crooke, az Intel Desktop marketingért és stratégiai tervezésért felelős igazgatója. ˝Az EPC által a kiváló minőség élményében lehet része otthon, akár a kedvenc karosszékéből˝.

A HT-technológiát támogató, Intel Pentium 4 processzorra és Intel 915 Express lapkakészletre épülő, nagyteljesítményű EPC képes egy időben több feladatot elvégezni, például DVD lejátszást, miközben egy élő TV-programot rögzítünk, vagy egy interaktív játék futtatását, miközben a háttérben filmet töltünk le.

A jelenleg már több gyártónál elérhető EPC csak egy az elmúlt időszak jelentős újításai közül. A többi új termék közé tartoznak a legújabb Intel Centrino mobil technológiára épülő szórakoztató notebookok, illetve az Intel XScale processzorra-épülő hordozható médialejátszók.

A felhasználók ezen innovatív termékeket az Intel Digitális Élet kiállításán tekinthetik meg. A résztvevők megismerhetik a digitális életmódot, digitális otthoni filmeket és fényképeket nézhetnek meg, vagy akár vezeték nélküli játékokat játszhatnak hatalmas plazmaképernyőn.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés