Connect with us

A kis- és közepes méretű vállalatok számára bővíti Catalyst kapcsolócsaládját a Cisco

Laptop

A kis- és közepes méretű vállalatok számára bővíti Catalyst kapcsolócsaládját a Cisco

A Cisco Systems bejelentette, hogy Cisco Catalyst kapcsolócsaládját új, kifejezetten a kis- és középvállalatok számára kifejlesztett eszközökkel bővíti, amelyek áraikkal is a szegmens igényeihez igazodnak.

A Catalyst kapcsolók palettájának bővítésével a Cisco a kis- és közepes méretű vállalatoknak is lehetővé kívánja tenni egyesített adat-, hang- és videohálózatok létrehozását, mégpedig nagyobb stabilitás, fokozott biztonság és jobb kezelhetőség mellett.

A kínálatban szerepelnek a moduláris kapcsolókat felvonultató Cisco Catalyst 4500 sorozat új, belépő szintű elemei, például az új Supervisor II-Plus-TS, amely szerverekhez, vezeték nélküli hozzáférési pontokhoz, IP-telefonokhoz, nyomtatókhoz és hálózati felhasználókhoz egyaránt integráltan tud kapcsolódni. A Cisco Network Assistant szoftver segítségével ugyanakkor központilag menedzselhetők a kis- és középvállalati kategóriájú hálózatok, ami az üzembehelyezést és a folyamatos karbantartást egyaránt megkönnyíti. Az új, rögzített konfigurációjú Catalyst 4948 kapcsolók pedig szervercsoportok kiszolgálására kínálnak optimalizált megoldást.

˝A kis- és középvállalatok számára gondot jelent, hogy egyre növekvő hálózati igényeik kielégítéséhez biztosítsák a szükséges személyzeti és pénzügyi feltételeket˝ – mondta Jim Browning, a Gartner Group kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó csoportjának alelnöke és kutatásvezetője. ˝Ezeknek a vállalatoknak égetően szükségük van minden olyan lehetőségre, amelyek révén csökkenthetik hálózataik élettartamköltségét és minimalizálhatják az üzemeltetés létszámigényét˝.

˝A kis- és középvállalati kategória számára kifejlesztett termékeivel a Cisco integrált megoldásokat kíván nyújtani, amelyek összhangban vannak a szegmens igényeivel, ugyanakkor nem csupán a jelenlegi műszaki követelményeket elégítik ki, hanem új technológiák jövőbeli bevezetésének bázisául is szolgálhatnak majd˝ – jelentette ki John Mason, a Cisco Systems EMEA középpiaci szegmenssel és középvállalatokkal foglalkozó alelnöke.

A Cisco Catalyst 4500 sorozat kis- és középvállalati kategóriájú új tagjai között található például a belépő szintű Cisco Catalyst 4503 típus (Supervisor II-Plus-TS nélkül), amely 20 darab beépített, 10/100/1000 megabites PoE (Power over Ethernet) és SFP (Small Form-Factor Pluggable) portot tartalmaz, és akár 116 portra is felbővíthető. Kis- és középvállalatok számára optimalizált négy új vonali kártya is szerepel még a kínálatban, 6- és 24-portos konfigurációkkal. A Cisco úgy bővítette a termékpalettát, hogy az egyedülálló módon illeszkedjen a kis- és középvállalatok elvárásaihoz, továbbá a korábban csak a csúcskategóriára jellemző paraméterek és funkciók is elérhetővé váljanak. Ide tartoznak például a jelenleg már szabadalmaztatás alatt álló önvédelmi hálózatbiztonsági funkciók, amelyek segítségével a kis- és középvállalatok biztosíthatják vállalati erőforrásaik és adataik védelmét és megőrizhetik az IP-alapú telefonálás biztonságát.

A Catalyst 4500 sorozat moduláris architektúrája egyszerűbb PoE tápfeszültségkezelést, központosított konfigurálást, hibakeresést és ellenőrzést tesz lehetővé. A modularitásnak köszönhetően a rendszer egyszerűen bővíthető újabb modulokkal és szolgáltatásokkal. Az eszközök redundáns tápegységekkel és ventillátorokkal rendelkeznek, a komponensek üzem közben cserélhetők, telepíthetők, amivel a rendszer karbantarthatósága és rendelkezésreállása javítható.

A Cisco Network Assistant kifejezetten a kis- és középvállalati Cisco-hálózatok kezelésére kifejlesztett hálózatfelügyeleti eszköz, amely támogatja a kategóriához tartozó kapcsolókat, útvonalválasztókat és hozzáférési pontokat. Az ingyenes szoftver lehetővé teszi az eszközök központi menedzselését és precíz konfigurálását, leegyszerűsíti a hibakeresést, továbbá megkönnyíti a bonyolult és sokszor ismétlődő hálózatfelügyeleti feladatok végrehajtását. A Cisco Network Assistant szerves részét képező Cisco Smartports jelentősen leegyszerűsíti a Cisco által ajánlott hálózati konfigurációk üzembe helyezését. A Cisco Smartports alkalmazásával a kis- és középvállalati ügyfelek gyorsabban reagálhatnak a hálózati problémákra, felgyorsíthatják új alkalmazások és fejlett technológiák bevezetését, továbbá áttekinthetőbbé és olcsóbbá tehetik az üzemeltetést, mindez pedig összességében alacsonyabb élettartamköltséget eredményez.

Nagyteljesítményű, rackbe szerelésre optimalizált kapcsolók szerverekhez
A Cisco Catalyst 4948 kapcsoló 1U magas, 48-portos, 10/100/1000 megabites, 2/3/4. rétegbeli, rögzített konfigurációjú kapcsoló, amely kiemelkedően alacsony késleltetéssel rendelkezik, nagy teljesítményű és rendkívül megbízható. Ideális a nagyteljesítményű szerverek és munkaállomások kis sűrűségű, többrétegű csoportosításához. A Catalyst 4948 kapcsoló is rendelkezik a Catalyst 4500 sorozat szabadalmaztatás alatt lévő biztonsági funkcióival, beleértve az információ- és az identitáslopás elleni védelmet is; üzem közben cserélhető, kettős belső tápegységgel és ventillátortálcával rendelkezik, továbbá mind a 48 portján vonalsebességen biztosítja a 10/100/1000 megabites hálózati kapcsolatot, ráadásul a bekapcsolt biztonsági funkcióktól függetlenül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő