Connect with us

Több millió forint támogatás a látássérült gyermekek szakképzéséért

Laptop

Több millió forint támogatás a látássérült gyermekek szakképzéséért

Az Axelero Internet 3 millió forint szakképzési hozzájárulással támogatja a Vakok Speciális Szakiskoláját, ahol évente 15-20 látássérült fiatal szerezhet az OKJ által elismert szakképesítést.

A Vakok Speciális Szakiskolájában évente 60-80 fiatal tanul, hogy az általános iskola elvégzését követően az OKJ által elismert számítógép-kezelői, szőnyegszövő, virágkötő, kosárfonó vagy fazekas szakképesítést szerezzen, és később önálló, önfenntartó felnőtt válhasson belőle. A diákok választott szakmájuk mellett mindannyian megtanulják a számítógép kezelésének alapjait is. A képernyőn megjelenő információkat egy beszédszintetizátor segítségével ˝olvassák˝, így az Internet már az ő életüknek is mindennapi része lehet.

˝A látássérültek életét rendkívüli módon megkönnyíti a modern technológia. Korábban a nem látó emberek számára az élet legapróbb dolgai is komoly nehézséget jelentettek – egy levél elolvasása például csak mások segítségével volt lehetséges. Mindez ma már egy szkenner, egy speciális szoftver és egy beszédszintetizátor segítségével egy-két perc alatt önállóan is megoldható számukra˝ – mondta Szilágyi Vera, a Vakok Speciális Szakiskolájának vezetője. ˝Diákjaink szívesen tanulják, használják a számítógépet és az Internetet, hiszen mindannyian tapasztalják, milyen minőségi ugrást hoz a frissen szerzett tudás az életükben. Egyik tanítványunk egyenesen azt tűzte ki maga elé, hogy az iskola elvégzése után rendszergazda legyen, és mi minden eszközzel támogatjuk őt célja elérésében.˝

A szakiskola az összeg nagy részét hálózatépítésre és –fejlesztésre fordítja, amelynek révén bekapcsolódhat a Vakok Iskolájának intézményi hálózatába, valamint négy asztali számítógépet, két laptopot és négy nyomtatót vásárol az oktatás színvonalának emelése érdekében.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom