Connect with us

technokrata

Novell állásfoglalás az EU-s szoftverdirektíváról

Laptop

Novell állásfoglalás az EU-s szoftverdirektíváról

Az Európai Unió területén bevezetni tervezett szoftverdirektíva javasolt megváltoztatásáról fejtette ki véleményét a szoftverfejlesztő.

A Novell tudatában van az Európai Unióban tapasztalható társadalmi vitának, mely a szoftverek szabadalmaztathatóságával kapcsolatos szabályozások liberalizálását célzó törvényjavaslat és a szabályok változásának Linux rendszerekre és más nyílt forráskódú termékekre gyakorolt hatása kapcsán indult. E vitára válaszul, és annak érdekében, hogy a piac pontos képet kapjon a Novell álláspontjáról, a következő állásfoglalást teszi közzé az Európai Unió szabadalmakkal kapcsolatos direktívájával és annak a nyílt forráskódú szoftverekre gyakorolt valószínűsíthető hatásával kapcsolatban:

˝Különböző jogrendszerek léteznek a szellemi tulajdon védelmére a világon. Azokon a területeken, ahol létezik szabadalmi védelem a szoftverekre, a Novell felhasználta a szabadalmakat, és a jövőben is fel fogja használni azokat a Novell szoftverek jogi védelme érdekében. Hiszünk abban, hogy az Európai Unió jelenlegi rendszere jól védi az iparág, az egyes tagállamok és a Novell érdekeit, és általában segíti az innovációt és az iparági versenyt. Ennek megfelelően a Novell nem látja szükségét a jelenlegi rendszer módosításának.

Abban az esetben azonban, ha az Európai Unió lehetővé teszi a szoftverek szélesebb körű szabadalmaztathatóságát, a Novell ettől függetlenül szabadon tudja majd terjeszteni szoftvereit, legyenek akár nyílt vagy zárt forráskódúak, – mind Európában, mind más olyan működési területen, mely jelenleg támogatja a szoftverszabadalmakat.˝

További információ „A Novell állásfoglalása a szabadalmakkal és nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatban” című dokumentumban található a Novell weboldalán.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp