Connect with us

technokrata

Játékgép az ultraportable notebookkategóriában

Laptop

Játékgép az ultraportable notebookkategóriában

A hordozhatóságot mindenek feletti szempontként alkalmazó ultraportable kategóriában rendszerint komoly kompromisszumokat kell kötni a teljesítmény terén – kivéve a legújabb Alienware notebook esetén.

Miről ismerszik meg egy ultraportable noteszgép? Kicsiny méreteiről és nagyobb társaihoz gyengébb tudásáról. Ez utóbbinak két oka is van: egyrészt az ilyen kategóriájú eszközöket vásárlók nem igényelnek nagy teljesítményt (jellemzően irodai jellegű munkára alkalmazzák), másrészt viszont sokáig szeretnék egy akkumulátor-feltöltésről használni. Nos, az extrém külsejű eszközeiről ismert Alienware ezt a határt feszegeti nemrég megjelent hordozható számítógépével, a Sentia fantázianévre keresztelt új modelljével.

Voltaképp az egyetlen kompromisszumot, a kijelző méretének lecsökkentését csak azért tették meg, hogy egyáltalán beférjen ebbe a kategóriába a notebook: 12,1 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-je láttatni engedi, hogy fizikai méretei a hordozhatóság jegyében kerültek kialakításra. A ˝megszokott˝ mérsékelt teljesítménynek azonban nyoma sincs. A természetesen extravagáns külsővel bíró eszköz egy 1,8 GHz-es (715) Pentium M processzorral rendelkezik, mely mellé minimum 256 MB-nyi, PC 2700-as operatív tár tartozik (2 GB-ig bővíthető).

Percenként 5400 fordulatot megtenni képes tányérral felszerelt merevlemezének kapacitása 40-80 GB között változhat, a vásárló igényeitől függően. Kombinált optikai meghajtója DVD-k olvasására, CD-k olvasására és írására képes; és speciális kialakítása révén még a notebook kikapcsolt állapotában is használható zenehallgatásra. Természetesen nem hiányzik a 802.11g vezetékmentes hálózati csatlakozást lehetővé tevő modul sem a noteszgépből.

A Windows XP Home változatával előretelepített Sentia természetesen nem olcsó: indulóára 1700 dollár felett van (ami gyorsan meghízhat további extra igények esetén). A forgalmazó szerint azonban, ha már belenyúlt a vásárló a pénztárcájába, nem fog csalódni: 6 cellás (/2200 mAh) akkumulátora körülbelül 4 órán keresztül képes folyamatosan biztosítani a kategóriától szokatlan élményt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák